Izjava o zaštiti privatnosti


U Izjavi o zaštiti privatnosti želimo reći koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i tko im može pristupiti te predstaviti vaša prava na uvid, ažuriranje ili brisanje podataka iz baze podataka.

1. Koje osobne podatke prikupljamo


Kako bi se što više približilo vašim željama i ponudilo vam željene usluge i proizvode te osiguralo ispunjenje ugovornih obveza, poduzeće Volo d.o.o. može prikupiti vaše osobne podatke. Dostavom tih podataka omogućujete tvrtki Volo d.o.o. da vam osigura željene usluge.

Osobni podaci su oni podaci koji se odnose na pojedine osobe i omogućuju njihovu neposrednu ili posrednu identifikaciju poput imena, prezimena, starosti, telefonskog broja, adrese e-pošte i kućne adrese ("osobni podaci").

2. Zašto prikupljamo osobne podatke


Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u sljedeće svrhe:
  • radi obavljanja usluga koje nudimo putem web-stranica (pristup pojedinim podacima koji su dostupni registriranim korisnicima, pregled zaštićenih stranica i sl.),
  •  radi obavještavanja o uslugama i ponudama te slanja drugih oglasnih materijala,
  • radi boljeg informiranja koje se odnosi na zdravlje,
  • radi provođenja segmentacije,
  • radi statističke obrade podataka,
  • radi organizacije nagradnih izvlačenja, natjecanja i drugih promidžbenih ponuda

3. Kako prikupljamo osobne podatke


Vaše osobne podatke prikupljamo na različite načine i u različitom opsegu putem različitih kontaktnih kanala. Vaši se osobni podaci najčešće prikupljaju:

  • prilikom registracije na web-stranicama; za pristup sadržajima korisnik se mora registrirati,
  • prilikom registracije na e-novosti; za pristup sadržajima korisnik se mora registrirati,
  • prilikom registracije na forume; za pristup sadržajima korisnik se mora registrirati,
  • pri provedbi nagradnih igara; za sudjelovanje u nagradnoj igri korisnik mora dati podatke koji se vezuju na osobne podatke,
  • pri provedbi anketa; vaše podatke prikupljamo u vezi s vašim preferencama,
  • za pružanje usluga potrebni su osobni podaci.
Podatke koje prikupimo putem različitih komunikacijskih kanala možemo udružiti s podacima koje ste naveli u poduzeću Volo d.o.o. u drugim slučajevima. Primjerice: pri registraciji za primanje e-novosti ili pristup uslugama za koje je potrebna registracija na web-stranici, pri provođenju anketa, pri provođenju nagradnih igara i sl. Osobne podatke koje dostavljate u tim slučajevima poduzeće Volo d.o.o. može udružiti s postojećim bazama podataka i čuvati ih radi pojednostavljivanja sustava upravljanja podacima naših klijenata.

4. Vaše želje


Prikupljene osobne podatke možemo čuvati u različitim bazama podataka. Volo d.o.o. ulaže napore u poštovanje želja koje izražavate tijekom duljeg vremenskog razdoblja kako bi se vaši podaci mogli što dosljednije obrađivati. Ako iz bilo kojeg razloga primite netočne podatke, možete se obratiti odjelu za poslovanje s klijentima, a ispravne podatke možete poslati i na dolje navedenu poštansku adresu ili adresu e-pošte i time otklonite poteškoće.


5. Poveznice na druge web-stranice i stranice sponzora


Izjava o zaštiti osobnih podataka odnosi se na prezentacijsku stranicu www.alterna-kozmetika.si poduzeća Volo d.o.o. Web-stranice na toj zadanoj stranici mogu sadržavati poveznice na druge ponuđače unutar i izvan poduzeća Volo d.o.o. za koje ova Izjava o zaštiti osobnih podataka ne vrijedi.

Volo d.o.o. može pripremati nagradne igre, promidžbene akcije i/ili provoditi druge aktivnosti povezane s pružanjem usluga i proizvoda pri kojima kao sponzori ili susponzori nastupaju i drugi identificirani pravni subjekti. Ako sudjelujete u spomenutim aktivnostima i/ili ponudama, Volo d.o.o. i drugi pravni subjekti mogu upotrijebiti vaše dobrovoljno dostavljene osobne podatke za svoje potrebe. Volo d.o.o. nema nikakav nadzor nad podacima koji su dostavljeni drugim pravnim subjektima.

Za potrebe promidžbe ili prodaje usluga koje bi mogle biti zanimljive i vama, web-stranice Volo d.o.o. mogu koristiti i drugi pravni subjekti. Ova Izjava o zaštiti podataka ne odnosi se na informacije koje je od vas na bilo koji način dobio neki drugi pravni subjekt (primjerice kolačići, darovi, kuponi i sl.).

6. Kolačići


Kolačići su neprimjetni tekstualni dokumenti koji se privremeno pohranjuju na vašem tvrdom disku i našim stranicama onemogućuju prepoznavanje vašeg računala pri sljedećem posjetu web-stranice alterna-kozmetika.si, osim ako odlučite da ćete svoje informacije dijeliti s nama, primjerice registracijom na web-stranici.

Kolačiće koristimo samo za prikupljanje informacija koje se odnose na upotrebu naše web-stranice u svrhu razumijevanja upotrebe web-stranice i poboljšanje usluga koje se odnose na sadržaj, ponude i oglašavanje. Primjer: kolačiće možemo upotrijebiti za personalizaciju vašeg iskustva na našoj web-stranici (prepoznavanje prema imenu odnosno odabranom imenu prilikom ponovnog posjeta našim stranicama) te za spremanje lozinki i područja koja se štite lozinkom. Kolačići nam također omogućuju nuđenje sadržaja, usluga ili proizvoda za koje ste izrazili zanimanje.

7. U kojem se slučaju moraju otkriti osobni podaci


Vaše osobne podatke bez vaše dozvole nećemo otkrivati trećim osobama, osim u dolje navedenim slučajevima.

Osobni podaci mogu se otkriti trećoj osobi (podugovarač) radi omogućavanja pružanja usluga kojima želite pristupati kao korisnik. Volo d.o.o. surađuje s drugim poduzećima pri provođenju aktivnosti u njihovo ime, primjerice za slanje e-pošte i redovite pošte, osiguravanje marketinških usluga, izvršavanje narudžbi, dostavljanje pošiljaka i pružanje usluga klijentima. Ta poduzeća imaju pristup osobnim podacima koji su potrebni za provođenje spomenutih aktivnosti, ali ih ne smiju koristiti ni u kakve druge namjene; podatke moraju obrađivati u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Osobni podaci mogu se otkriti trećoj osobi u svrhu omogućavanja postupanja u skladu s pravnim obvezama koje snosi Volo d.o.o.

Ako se osobni podaci otkriju trećoj osobi radi omogućavanja osiguravanja usluga za, u ime ili u smjeru poduzeća Volo d.o.o., učinit ćemo sve kako bismo osigurali da treća osoba s njima postupa u skladu s našom politikom zaštite privatnosti.

Ti će primatelji:
  • koristiti osobne podatke isključivo u dopuštene namjene,
  • prikupljati i obrađivati osobne podatke samo pod uvjetom da štite osobne podatke od neovlaštene upotrebe te prihvate sličnu strogu politiku i uvjete zaštite te korištenje osobnih podataka i postupaju u skladu s njom,
  • strogo poštovati pripadajuće zakone.
Anonimni i opći podaci (uključujući "opće" statistike) prema kojima nije moguća vaša identifikacija, ne uzimaju se u obzir pri uporabi, obradi, otkrivanju, prijenosu i drugim ograničenjima uporabe osobnih podataka.

8. Zaštita prikupljenih podataka


Trudimo se štiti vaše osobne podatke u skladu sa Zakonom o osobnim podacima (ZVOP-1-UPB1). Pri tome koristimo različite tehnologije i postupke zaštite te mjere opreza kojima pomažemo u zaštiti osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili izmjena te nezakonitog uništavanja.

Vaše podatke štitimo na sljedeći način:

  1. štitimo prostore, opremu i sistemski softver, uključujući ulazno-izlazne jedinice,
  2. štitimo aplikacijski softver za obradu osobnih podataka,
  3. sprječavamo neovlašten pristup osobnim podacima prilikom njihovog prijenosa, uključujući i prijenos telekomunikacijskim sredstvima i mrežama,
  4. osiguravamo učinkovito blokiranje, uništavanje, brisanje ili anonimiziranje osobnih podataka,
  5. pristup osobnim podacima imaju samo osobe koje ih obrađuju i koje su prethodno potpisale izjavu o zaštiti osobnih podataka.

U slučaju da su osobni podaci potrebni za pristup internetu i njegovu upotrebu, ne savjetujemo vam upotrebu trivijalnih imena i lozinki za prijavu. Lozinka mora biti „kompleksna“ - sastavljena od slova i brojeva. Preporučujemo vam da sigurnosnu lozinku koju koristite za pristup našim web-stranicama, forumima i sl. kod kojih je za prijavu potrebno unijeti korisničko ime i lozinku, potonju povremeno promijenite te da je ne otkrivate drugim osobama. Za upotrebu lozinki odgovorni ste isključivo vi kao korisnik.

9. Pristup osobnim podacima


U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1-UPB1) imate pravo na pristup osobnim podacima koje ste povjerili poduzeću Volo d.o.o., na njihov ispravak i brisanje te zabranu njihove obrade.

Ako želite pregledati, ispraviti, izmijeniti ili ažurirati svoje osobne podatke, možete nam pisati na donju adresu, a možete upotrijebiti i e-poštu, faks ili telefon. Radi zaštite privatnosti morat ćete se identificirati kako bismo u bazi podataka mogli pronaći vaše podatke.

Na zahtjev vam možemo poslati objašnjenje u vezi s obradom vaših osobnih podataka i potvrdu da su - ako je to potrebno - o vašem zahtjevu za informacijama, izmjenama ili brisanju bile obaviještene sve bitne stranke.

Ako više ne želite primati e-novosti, ponude i/ili najnovije informacije o proizvodima i uslugama, to nam možete javiti na dolje navedenu adresu ili na e-adresu. Pri tome morate navesti koji oblik komunikacije želite odjaviti: telefon, e-pošta, pošta, SMS. Ako za uspostavljanje kontakata ili kupnju u Volo d.o.o. koristite više adresa e-pošte, preporučujemo vam da odjavite sve račune e-pošte koje koristite i na koje ne želite primati poruke.

U slučaju promjene vaših osobnih podataka (e-pošta, kućna adresa, telefonski broj), molimo vas da nas obavijestite o promjenama e-poštom ili da nam pišete na dolje navedenu adresu.

10. Standardi


Politika zaštite privatnosti poduzeća Volo d.o.o. izrađena je u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1-UPB1) i preporukama koje je Europska federacija udruženja za direktni marketing (FEDMA) navela u Kodeksu postupanja za zaštitu podataka.

11. Izmjene izjave o zaštiti privatnosti


Izjavu o zaštiti privatnosti može izmijeniti samo poduzeće Volo d.o.o. Izmijenjena izjava bit će objavljena na web-stranicama, tako da ćete biti obaviješteni o tome koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim uvjetima ih možemo otkriti.

12. Kontakt s nama


Ako imate pitanja ili primjedbe, molimo da ih pošaljete na sljedeću adresu e-pošte: #EM#696f646c447672667a24686e6d787a763e627b#EM# ili nam pišite na:

Volo d.o.o.
Večna pot 2
1000 Ljubljana
Slovenija