Politika varovanja osebnih podatkov

SPLOŠNE DOLOČBE

Upravljavec osebnih podatkov uporabnikov na spletni strani www.star-beauty.si je:
Naziv pravne osebe: Volo d.o.o.
Naslov pravne osebe: Večna pot 2
Pošta in kraj: 1000 Ljubljana
Davčna številka: SI 20004559
Elektronski naslov: info@star-beauty.si
Telefonska številka: 01 280 80 22

ZAKONODAJA

Osnova za pripravo teh pogojev zasebnosti sta slovenska in evropska zakonodaja.
Pogoji zasebnosti so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. list RS, št. 94/2007 in sprem.), Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov, GDPR), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, Ur. list RS, št. 109/12 in sprem.)  ter drugo slovensko in evropsko zakonodajo, ki ureja posamezna področja.

PRAVNA NAČELA

V skladu z zakonodajo Volo d.o.o. spoštuje pravna načela v zvezi z obdelavo osebnih podatkov uporabnikov. 
Osebne podatke uporabnikov obdelujemo zakonito, pošteno in pregledno. Zbiramo jih za namene, ki so vnaprej določeni in so zakoniti. Osebnih podatkov ne posredujemo naprej. 
Vse osebne podatke obdelujemo le v obsegu in za namene za katere se obdelujejo. 
Osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, za katere jih obdelujemo.
Skrbimo za varnost vseh zbranih osebnih podatkov. Preprečujemo nedovoljeno ali nezakonito obdelavo. 
Ti pogoji zasebnosti so namenjeni obiskovalcem in uporabnikom spletne strani www.star-beauty.si

VRSTE OSEBNIH PODATKOV

Katere vrste osebnih podatkov uporabnikov zbiramo in zakaj:
  • ime in priimek
  • naslov stalnega ali začasnega prebivališča
  • naziv pošte in kraj
  • naslov elektronske pošte
  • telefonska številka
  • IP naslov
  • ID piškotkov

NAMEN ZBIRANJA OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec zbira in obdeluje osebne podatke za spodaj navedene namene.

Izrecna privolitev NI potrebna:
  • ko gre za izpolnitev pogodbene obveznosti (oddano naročilo s strani uporabnika
  • pošiljanje informacij v zvezi z naročilom izdelka ali storitve, ki izhajajo iz pogodbene obveznosti 
  • odgovarjanje na vprašanja uporabnikov, ko je podlaga za odgovor izpolnitev kontaktnega obrazca na spletni strani
  • registracija uporabnika na spletni strani, za namen uporabe storitev upravljavca 
Izrecna privolitev JE potrebna:
  • za pošiljanje e novice (mailing) s trženjsko vsebino 
  • kadar gre za zbiranje podatkov uporabnikov za namen ciljnega oglaševanja/remarketinga (Google analitika, Facebook Pixel…). 
Vse zgoraj naštete podatke uporabljamo z namenom obveščanja o poteku nakupa, potrdila in dostave naročenega blaga. Elektronski naslov pa uporabljamo še z namenom obveščanja o novostih, akcijah in nasvetih pri uporabi izdelkov (trženjski mailingi in novičke).
Iz seznama prejemnikov trženjskih mailingov in novičk se lahko kadarkoli odjavite, tako da kliknete na ustrezno povezavo v mailingu oziroma nam sporočite, da to storimo za vas.

Kontaktni obrazci/e-novice


Spletna trgovina www.star-beauty.si uporablja dva obrazca. Enega za prijavo na naše novice in enega za morebitna vprašanja. Osebni podatki, ki jih zbiramo z omenjenima obrazcema so:
  • ime in priimek
  • e-poštni naslov
Te osebne podatke zbiramo z namenom pošiljanja novic in promocij povezanih z dejavnostjo podjetja. Za aktivacijo obeh kategorij je potrebno strinjanje s strani uporabnika s pogoji politike varovanja podatkov. 

Podatki o nakupih


V papirnati obliki jih hranimo 11 let od vašega nakupa (v skladu z ZDDV-1 za namene davčnih preiskav). V elektronski obliki hranimo vaše osebne podatke v Poslovnem informacijskem sistemu neomejeno.

PODATKI OBDELOVALCEV

Obdelovalec osebnih podatkov je tisti, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca. Obdelovalec lahko obdeluje le tiste osebne podatke in za tiste namene za katere je prejel navodilo upravljalca spletnega mesta.  

Vsi naši obdelovalci osebnih podatkov obdelujejo le podatke v skladu z veljavno zakonodajo.

Obdelovalci osebnih podatkov uporabnikov, ki obdelujejo osebne podatke v imenu upravljavca so:

Google Analytics

Ko na naši strani potrdite piškotke, se podatki o vaših klikih začnejo beležiti in pošiljati v sistem Google Analytics. S pomočjo Google Analytics spremljamo navade obiskovalcev spletne strani www.star-beauty.si. Zbrani podatki so za nas anonimni, na njihovi podlagi ne moremo sklepati o identiteti uporabnika.

Podatki, ki jih lahko razberemo iz Google Analytics so:
  • katere izdelke na naši spletni trgovini ste si ogledali
  • koliko časa ste se zadržali na posamezni strani
  • koliko izdelkov na naši spletni strani ste si ogledali
  • kako dolgo je trajal vaš obisk naše spletne strani in
  • ali ste opravili nakup ali ne
Google Analytics algoritem je skriven in se lahko spreminja, če se tako odloči podjetje Google.

Koda uporabnikovih dejavnosti (Facebook pixel)

Na svoji spletni strani uporabljamo kodo uporabnikovih dejavnosti podjetja Facebook Inc. Ta storitev nam omogoča, da spremljamo vedenje uporabnikov, po tem kot so bili ti s klikom na oglas usmerjeni na našo spletno stran. To nam omogoča vrednotenje učinkovitosti oglasov na Facebooku in optimiranje prihodnjih oglaševalskih kampanj. Zbrani podatki so za nas anonimni, na njihovi podlagi pa ne moremo sklepati o identiteti uporabnika. Podatki se shranjujejo in obdelujejo seveda na Facebooku, tako da je mogoča povezava z vsakokratnim profilom uporabnika in da lahko Facebook podatke uporablja za oglaševalske namene, skladno s Facebookovo smernico o uporabi podatkov (https://facebook.com/about/privacy/). Facebooku in njegovim partnerjem lahko omogočite vključitev oglasov na in zunaj Facebooka. Poleg tega se lahko v ta namen na vaš računalnik shrani piškotek. 

Storitev Google AdWords

Na svoji spletni strani uporabljamo storitev spletne analitike Google AdWords podjetja Google Inc. Storitev Google AdWords uporablja piškotke z namenom, da obiskovalce prek kampanj za ponovno trženje s spletnim oglaševanjem ponovno nagovori kasneje v Googlovem oglaševalskem omrežju. Za vključitev oglasov za ponovno trženje uporabljajo tretji ponudniki Googlove piškotke na podlagi obiska pričujoče spletne strani. Vi kot uporabnik imate možnost uporabo piškotkov s strani Googla deaktivirati s priklicem strani za deaktivacijo Googla na spletnem mestu http://www.google.com/ads/preferences.

Plačevanje preko spleta

Za varno plačevanje preko spleta uporabljamo plačilno platformo slovenskega podjetja Bankart d.o.o.. Vaša plačila (v primeru plačila s kreditno kartico) v naši spletni trgovini se procesirajo preko procesnega centra Bankart. Če izberete možnost plačila s kartico, vas spletna trgovina www.star-beauty.si avtomatsko preusmeri na spletne strani procesnega centra Bankart, kjer za plačilo uporabite številko in veljavnost svoje kreditne kartice. V sistemu potrjevanja naročil plačanih s kreditnimi karticami ne dostopamo do nikakršnih podatkov zapisanih na kreditni kartici. Dostopamo le do podatka ali je bila transakcija izvedena ali ne. Zbrani podatki so za nas anonimni, na njihovi podlagi pa ne moremo sklepati o identiteti uporabnika.

Podjetje Editor d.o.o.

Podjetje Editor d.o.o. za nas vzdržuje in posodablja spletno trgovino www.star-beauty.si. S tem namenom imajo do spletne trgovine dostop njihovi vzdrževalci/programerji ter naš skrbnik.
Osebni podatki do katerih lahko dostopajo so:
  • uporabniško ime (psevdonim)
  • ime in priimek
  • podjetje
  • naslov
  • naslov za dostavo 
  • telefonska številka in 
  • e-poštni naslov ter
  • podatki o nakupih

Podjetje Editor d.o.o. se zavezuje, da osebnih podatkov naših strank ne bo uporabljalo v noben namen, razen tisti, ki je potreben za odpravo napak v naši spletni trgovini in nemoteno delovanje le-te. 
Do osebnih podatkov lahko dostopate osebno (če ste pridobili dostop do svojega računa). Do vaših osebnih podatkov pa lahko dostopa tudi podjetje Volo d.o.o. ali pa naš obdelovalec podatkov Editor d.o.o. (v primeru težav s plačili in odpravo le-teh).

E-računi

Informacijski sistem za vodenje poslovnih knjig v katerem obdelujemo vsa prispeta naročila, pri čemer shranimo vaše osebne podatke (ime, priimek, naslov prebivališča, telefonska številka, email naslov, podjetje). Osebni podatki se v sistemu lahko hranijo neomejeno. 

Pošta Slovenije d.o.o.

Pošta Slovenije d.o.o. za nas dostavlja naročene pakete. V ta namen ji predamo sledeče osebne podatke:
  • ime in priimek
  • naslov za dostavo
  • telefonsko številko in
  • e-poštni naslov

Podjetju Pošta Slovenije d.o.o.  predamo podatke z nameno nemotene dostave paketa stranke na njen naslov. 

OSEBNI PODATKI

Obdelava osebnih podatkov
Upravljavec obdeluje osebne podatke uporabnikov spletnega mesta in naročnikov izdelkov ter posameznikov zaposlenih pri pravnih osebah s katerimi poslovno sodeluje.

Pogodbena podlaga za obdelavo 

Ob naročilu izdelkov se med upravljalcem in uporabnikom ustvari pogodbena pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov uporabnikov. To pomeni, da je obdelava potrebna za izvajanje pogodbe, katere pogodbena stranka je uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki ali izvajanje ukrepov na zahtevo takega uporabnika pred sklenitvijo pogodbe.
Kjer je potrebno upravljavec uporabniku zagotavlja informacije o obdelavi njegovih osebnih podatkov preko obvestil na svoji spletni strani.

PIŠKOTKI

Obvestilo o uporabi piškotkov upravljalec (oseba, ki določa namene in sredstva obdelave v okviru svoje registrirane dejavnosti) zagotovi na vidnem mestu na spletni strani, ko uporabnik obišče spletno stran. Upravljalec obesti uporabnika o vrsti, namenu in času trajanja piškotka. 
Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih med obiskom spletnega mesta strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. 

Na spletnem mestu se uporablja več različnih piškotkov za različne namene. 

  1. Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki so potrebni za osnovne funkcionalnosti spletnega mesta, in ki tudi omogočajo delovanje nakupovalne košarice, spletni nakup in podobno. 
  2. Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu, ki pa so anonimne in ne omogočajo sledenja posameznega identificiranega uporabnika. 
  3. Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki omogočajo anonimno sledenje informacij, na podlagi katerih lahko boljše prilagajamo naše oglaševanje vašim potrebam. 

Ime piškotkaOpis piškotkaTrajanje piškotka
DSID, GPS, IDE, NID, PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSCPiškotki, ki jih uporablja YouTube za prikazovanje videoposnetkovdo 1 leto
datr, c_userFacebookovi piškotki za oglaševanjedo 2 leti
fr, pl, sb, wd, xsFacebookovi piškotki za spremljanje ogledovdo 3 mesece
_gatGoogle Analytics piškotek1 dan
DSID, DV, IDE, NIDGooglov piškotek za spremljanje obiskovdo 1 leto
1P_JARGooglov piškotek za spremljanje statistike1 mesec
cartSistemski piškotek, nujen za delovanje spletne trgovine1 mesec
mp_checkoutmainSistemski piškotek, nujen za delovanje spletne trgovine1 mesec

Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta se strinjate z naložitvijo teh piškotkov.

Obvezni piškotki 

To so piškotki, ki so potrebni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Funkcionalni piškotki 

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo izdelke, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji. Če teh piškotkov ne boste izbrali, se to lahko odraža v slabše oblikovanih priporočilih in počasnejšem delovanju spletne strani. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Oglaševalski piškotki 

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.
Spletna trgovina www.star-beauty.si uporablja piškotke (ang. Cookies) za analizo vedenja obiskovalcev strani s pomočjo Google Analytics in le, če se s tem strinjate (s klikom na "Strinjam se" na pojavno okno).

PRAVICE UPORABNIKOV

Vaše pravice do osebnih podatkov.

Izpis osebnih podatkov
Če ste preko naše spletne strani naročili izdelke, potem lahko od nas zahtevate izpis vaših osebnih podatkov, ki so v naših bazah. Vašo zahtevo pošljite na info@star-beauty.si. Nanjo bomo odgovorili najkasneje v 30 dneh. Osebni podatki, ki jih lahko pričakujete v izpisu so:
  • ime in priimek
  • naslov
  • naslov za dostavo 
  • telefonska številka
  • e-poštni naslov
  • podatki o vaših nakupih (izdelki in storitve)
  • namen obdelave
  • katerim obdelovalcem so bili podatki posredovani
  • obdobje hranjena osebnih podatkov
  • seznanitev s pravicami uporabnika: pravica do izbrisa, popravka, omejitve obdelave ali ugovora k taki obdelavi

Uporabnik lahko od upravljavca zahteva:
  • izpis osebnih podatkov
  • popravek osebnih podatkov
  • izbris osebnih podatkov
  • omejitev obdelave osebnih podatkov
  • ugovor obdelave osebnih podatkov
  • prenos osebnih podatkov
  • pravica do pritožbe

Osebni podatki v povezavi s spletnimi naročili 

Kot smo napisali zgoraj, moramo zakonsko določene podatke za davčne namene hraniti 11 let. Po preteku tega časa lahko zaprosite za izbris podatkov iz naših zbirk podatkov. Vašo zahtevo pošljete na info@star-beauty.si. Na vašo zahtevo bomo odgovorili najkasneje v 30 dneh. 

Osebni podatki v povezavi z mailingi (e-novicami)

V vsakem mailingu, ki ga pošljemo, se nahaja povezava do strani, kjer se lahko odjavite od prejemanja naših mailingov (e-novic). Če povezave ne najdete, nam to sporočite na e-poštni naslov info@star-beauty.si in pomagali vam bomo z odjavo oz. vaš e naslov izbrisali iz baze za pošiljanje mailingov. 

KONČNE DOLOČBE

Zavezujoča narava pravnih pogojev
Ti pogoji zasebnosti veljajo za vse obiskovalce spletne strani, ki posredujejo svoje osebne podatke v upravljanje in nadaljnjo obdelavo.
Ti pogoji zasebnosti so zavezujoči za upravljavca, obdelovalce in uporabnike pri posredovanju, upravljanju in obdelavi osebnih podatkov uporabnika. Pravtako so vedno sestavni del vsake obdelave osebnih podatkov, skladno z vnaprej opredeljenimi nameni, podlagami za obdelavo, privolitvijo uporabnika ter vrstami osebnih podatkov, ki so predmet nadaljnje obdelave.

Pogoji zasebnosti veljajo za vse uporabnike oz. obiskovalce spletne strani www.star-beauty.si brez izjeme. 
Ob uporabi spletne strani upravljalca se smatra, da je uporabnik vnaprej seznanjen s temi pogoji zasebnosti. Ti pogoji zasebnosti so dostopni na spletni strani upravljavca ter pri vseh obrazcih in dejanjih, kjer uporabnik posreduje osebne podatke v obdelavo.