alterna1Alterna Haircare

Alterna je pionir na področju luksuzne nege las, saj je razvila inovativne formule, ki postavljajo nove mejnike in standardne od leta 1997. Z ugledom, ki temelji na strokovnosti, inovativnih sestavinah in ciljno usmerjenih formulah je vedno bolj iskana med stilisti in strokovnjaki za nego las.


Inovativne sestavine in tehnologije

Kaviar, Seasilk, konoplja, bambus, olje belega tartufa, kendi olje so le nekatere izmed inovativnih sestavin, ki jih Alterna vključuje v svoje formule in ki skupaj z naprednimi ter patentiranimi tehnologijami, kot sta Encimoterapija® in Color Hold®, zagotavljajo vrhunske rezultate vseh Alterna izdelkov.


Alterna je dobra za vašo lepoto 

Alterna skrbi za okolje, ki nas obdaja in zdravje svojih uporabnikov. Enako pomembne kot so sestavine, ki jih uporablja za kreiranje svojih izdelkov, so tudi sestavine, ki jih nikoli ne boste našli v Alterna izdelkih, ki so popolnoma brez parabenov, sulfatov, glutena, ftalatov, mineralnih olj, parafinov, sintetičnih barvil, petrolatumov, PABA, TEA in DEA. IZDELKI NISO TESTIRANI NA ŽIVALIH!


Najpogosteje uporabljene sestavine v Alterna izdelkih


 • Izvleček bambusa / Bambusa Vulgaris (eko certificiran): Takoj zagotovi in izboljša notranjo moč lasne strukture. Omogoča izboljšanje v sijaju, prožnosti in zdravem izgledu las.
 • Korenina modre Yuke / Yucca Schidigera izvleček lista/stebla/korenine (eko certificiran): Naravni utrjevalec bogat z vitamini A, B in C ter drugimi hranili. Neguje lase in omogoča lažje oblikovanje pričeske. Poskrbi za obstojno teksturo las.
 • Izvleček kaviarja: Najbogatejši vir omega 3 maščobnih kislin, ki so ključne v zagotavljanju vlage, sijaja in prožnosti las.
 • Color Hold® UV+ : UVA in UVB vodoodporni filtri, ki zagotavljajo 8x večjo zaščito pred bledenjem barve las in 5x večjo zaščito pred izpiranjem barve las v primerjavi s klasičnimi UVA in UVB filtri.
 • Koencim Q10: Deluje kot močan antioksidant, ki varuje lasišče in lase pred prostimi radikali iz okolja.
 • Citokini: Aktivna organska spojina, ki spodbuja celično delovanje (dihanje, presnovo, deljenje...).
 • Encimoterapija®: Sistem, ki omogoča, da se sestavine v izdelkih spremenijo v obliko, katero lahko lasna struktura sprejme. Encimoterapija omogoča večjo tvorbo keratina.
 • Olje industrijske konoplje / Cannabis Sativa (organsko certificirano): je poznano, kot najbolj celovit vir rastlinsko pridobljenih proteinov, ki v lase vnesejo intenzivno vlago in negujejo lasišče. Ustvarja idealne pogoje za zdravo rast las in preprečuje nadaljnje poškodbe las.
 • Indijska kosmulja / Ribes Grossularia (organsko certificirana): Vsebuje veliko vitamina C, ki je pripomore pri delovanju aminokislin, vitaminov in mineralov. Je naravni antioksidant.
 • Melona Kalahari / Citrullus Lanatus (organsko certificirana): Uspeva v afriški puščavi Kalahari, kjer temperature dosežejo več kot 50°C. Ima naravni mehanizem za boj proti UVA in UVB žarkom, katerega izvleček je dodan tudi v izdelke Alterna. Preprečuje bledenje barve in poškodbe las.
 • Kendi olje / Aleurites Moluccana (organsko certificirano): Obnovi in zaščiti naravno lipidno plast lasne strukture. Preprečuje nadaljnje poškodbe, saj v lase vnese ključne omega maščobne kisline in močan antioksidant tokoferol.
 • Redkvica Maca / Lepidium Meyenii (organsko certificirana): Od znotraj navzven poživi lase in poskrbi za izjemen 3D volumen.
 • Glina Montmorillonit: Nežna sestavina, ki je znana po svojih učinkih razstrupljanja in sposobnosti vpijanja olj ter nečistoč.
 • Izvleček rožnega korena: Bogat anitoksidant, ki zagotavlja zaščito pred toplotnim oblikovanjem las.
 • Seasilk®: Mešanica morskih bio sestavin (izvlečki iz alg in morske trave), ki uravnavajo naravno vlago v laseh in obnavljajo mikroskopske poškodbe las ter jih tako ščitijo pred nadaljnjimi poškodbami. Proteini pridobljeni iz svile prodrejo globoko v lasno strukturo in okrepijo jedro ter skorjo las. Lasje so močnejši in imajo lepši sijaj.
 • Tokoferol: Vitamin, ki se topi v maščobi. Antioksidant, ki nevtralizira proste radikale v telesu.
 • Vitamin C: Naravni antioksidant, ki ščiti lase in lasišče pred okoljskim stresom in prostimi radikali.Proizvajalec: Alterna Haircare, New York, ZDA

Distribucija za Evropo: Alterna Professional Haircar, a division of Henkel corporation, Düsseldorf,  Nemčija 

Distributer za Slovenijo in Hrvaško: Volo d.o.o., Večna pot 2, 1000 Ljubljana