13

OLAPLEX sta izumila Dr. Eric Pressly in dr. Craig Hawker. Gre za REVOLUCIONARNI pristop k obnovi poškodovanih las. Je prvi in edini sistem obnovitve las z več zaščitenimi patenti.  OLAPLEX je dodatek, ki pomaga obnoviti poškodovane kemijske vezi v laseh s pomočjo ene same aktivne patentirane sestavine bis-aminopropil diglikol dimaleata. OLAPLEX deluje tako, da poveže enojne žveplove in vodikove vezi in formira ter obnavlja disulfidne vezi v laseh, ki se poškodujejo med kemičnimi, toplotnimi in mehanskimi procesi obdelave las.

OLAPLEX je veganski in je brez sulfatov, ftalatov, DEA, aldehidov in ni nikoli testiran na živalih. 

Za vse, ki se soočate s poškodovanimi lasmi zaradi barvanja, blanžiranja, uporabe likalnikov, kodralnikov ali zunanjih vplivov kot so sonce, veter in morska voda.

Kako se pravilno lotiti boja proti poškodovanim lasem?

OLAPLEX 4 – šampon in OLAPLEX 5 - balzam

Najbolj pomembna sta vsekakor šampon in balzam. Vsaka kvalitetna nega se začne z pravilnim umivanjem. lase najprej dobro splaknemo z vodo, da so popolnoma mokri. Nanesemo za pol oreha šampona Olaplex 4 in s prsti premasiramo lasišče ter celotno dolžino las. Nato lase dobro speremo in postopek ponovimo. Če uporabljamo samo šampon in balzam, umite lase osušimo z brisačo in za 3-4 minute nanesemo balzam Olaplex 5. Nato lase še enkrat spremo.


Če so lasje poškodovani je nujna tedenska nega z Olaplex 0 in Olaplex 3.

Kako pravilno narediti domačo Olaplex nego?

OLAPLEX 3  - negovalni tretma

Lase najprej umijemo kot opisano zgoraj. Potem ko smo šampon Olaplex 4 dobro sprali, na lase nanesemo Olaplex 3 v izdatni količini. Lase zavijemo v brisačo in pustimo delovati vsaj 30 minut, še bolje dlje časa. Nato speremo Olaplex 3, lase še enkrat šamponiramo in nadaljujemo z balzamom Olaplex 5.


OLAPLEX 0 v kombinaciji z OLAPLEX 3 – intenziven negovalni tretma

Novi Olaplex 0 deluje kot osnova za nadaljnjo nego oz. tretma in poveča ter izboljša delovanje in učinkovitost vseh nadaljnjih korakov. Tako kot nega obraza in nanos make up-a delujeta bolje s pravilno pripravljeno kožo, enako velja tudi za vaše lase. Olaplex 0 je tretma, ki pripravi vaše lase za globinsko regeneracij ter obnovi, okrepi in zavaruje vezi v laseh. Uporabite Olaplex 0 kot prvi korak dvostopenjske nege v kombinaciji z Olaplex 3 Hair Perfector, za okrepitev in obnovitev vseh tipov poškodovanih las.

Nanesite Olaplex 0 na suhe lase, vse od lasišča do konic. Pustite delovati 10 minut. NE IZPIRAJTE. Nanesite Olaplex 3 Hair Perfector na lase, na katere ste predhodno nanesli Olaplex 0, in razčešite lase. Pustite delovati vsaj 20 minut, še bolje dlje. Izperite in uporabite Olaplex 4 šampon in Olaplex 5 balzam, kot zgoraj opisano.


Seveda pa se nega ne zaključi po umivanju. Zelo pomembno je, da lase pred toplotno obdelavo (Fen, likalnik, kodralnik) zaščitimo. Olaplex je zato razvil:

 OLAPLEX 6 - obnovitvena krema za stiliranje

Olaplex 6 je popolna krema za oblikovanje pričeske, ki odpravlja težave suhih, poškodovanih in naelektrenih las. Je prvi Olaplex izdelek za stiliranje pričeske, ki neguje in obnavlja vse vrste las, vlaži in ščiti pred kemično ter toplotno obdelavo, hkrati pa lasem vrača voljnost in izjemen sijaj. Krema je narejena iz naravnih in veganskih sestavin, patentirana Olaplex tehnologija pa dokazano obnavlja poškodovano proteinsko strukturo v laseh in jih krepi. Odpravlja naelektrenost las do 72 ur, ne obteži las, jih ščiti in gladi. Lepo definira in neguje naravne kodre ter pospešuje čas sušenja. NE VSEBUJE sulfatov, ftalatov, DEA, aldehidov in ni testiran na živalih.


Za vse, ki imate radi olja za lase, pa je tu še:

OLAPLEX 7 - hranilno olje

Olaplex 7 Bonding Oil je izredno koncentrirano olje za oblikovanje pričeske, ki ne obteži las, jim podarja sijaj, mehkobo, barvitost, živahnost, ter preprečuje njihovo naelektrenost. Olaplen 7 je primeren in koristen za vse vrste las. Olje je narejeno iz naravnih in veganskih sestavin, patentirana Olaplex tehnologija, pa dokazano obnavlja poškodovano proteinsko strukturo v laseh in jih krepi. Poleg tega, da obnavlja poškodovano lasno strukturo, preprečuje tudi cepljenje konic, ter lase ščiti pred toplotno obdelavo. Povečuje sijaj in vodljivost las. NE VSEBUJE sulfatov, ftalatov, DEA, aldehidov in ni testiran na živalih.

Ko ste z las dobro sprali balzam Olaplex 5 in preden začnete lase fenirati, nanesite majhno količino Olaplex 6 ali Olaplex 7. Lase boste tako zaščitili, jim povrnili mehkobo in neverjeten sijaj.


Olaplex je torej razvil 6 izdelkov za POPOLNO NEGO LAS DOMA! izdelki Imajo poleg imena OLAPLEX številke 1,3,4,5,6,7. Prav te številke bodo pripomogle, da se nikoli ne boste zmotili po kakšnem vrstnem redu Olaplex izdelke uporabljati. Začnete z 0 in nato nadaljujete vse do številke 7. Vaši lasje vam bodo hvaležni! Njihova struktura in videz pa se bosta izboljšala!