sulfati v šamponu, parabeni v šamponu, ftalati v š
Poškodovani lasje. Uničeni lasje. Suhi lasje. Velikokrat slišimo te besede. A kako se jim izogniti? Seveda tudi z uporabo kakovostnih šamponov, balzamov, krem in ostalih izdelkov za nego las, ki las ne izsušijo, ampak dodatno negujejo. 


Kaj so sulfati? 


Sulfati, parabeni, ftalati, gluten, paraaminobenzoična kislina, mineralna olja… so le nekatere, za potrošnika sporne sestavine. Najpogosteje se v šamponih uporabljajo sulfati, ki so na deklaraciji označeni kot Sodium Laureth Sulphate. Sulfati so kemične spojine, ki so zelo pogoste v detergentih, praških, šamponih, gelih za tuširanje, izdelkih za nego kože in las. Njihova naloga je, da povežejo vodo in maščobo, ki se ne mešata in tako očistijo površino. Sulfati poskrbijo za veliko količino pene, ki nastaja ob umivanju las, kar uporabniki dojemajo, kot pokazatelj dobrega čistilnega učinka šampona, kar pa seveda ne drži. Dobro je vedeti, da se kakovosten šampon brez sulfatov manj peni. 

Kako sulfati delujejo?


V resnici se sulfati nahajajo v 98% šamponov in izsušijo lase ter dražijo lasišče. Glavni pokazatelj moči sulfatov je navadno trdo milo, ki je v večini narejeno iz sulfatov. Bi si z njim umivali obraz in lase? Verjetno ne, ker izsuši kožo in seveda tudi lase. Za lepe zdrave lase uporabite kakovosten šampon. Uničeni lasje si bodo z uporabo kakovostnih izdelkov za nego las hitreje opomogli. Poškodovani lasje pa bodo imeli lepši sijaj in več življenja. Suhi lasje bodo dodatno nahranjeni in bodo imeli lepšo teksturo. Barvani lasje bodo dlje obdržali barvo las.  

Preverite deklaracijo ali vaš domači šampon vsebuje Sodium Laureth Sulphate!

Vsi izdelki Alterna so brez sulfatov, brez parabenov, brez ftalatov, brez  mineralnih olj, brez PABA in brez DEA/TEA.