06

Poletje je čas sproščenosti, brezskrbnih dni ob morju, sončnih žarkov in toplega morja. Čas, ki ga ima večina izmed nas najraje.  In vendar je to tudi čas, ki ga naši lasje ne marajo najbolj.

Številni dejavniki, kot so UV-žarki, slana morska voda in tista iz bazena ter veter poškodujejo lase, če zanje ne skrbimo primerno in jih pred vsemi naštetimi dejavniki ne zavarujemo pravočasno. Lasje postanejo slamnati, lomljivi in brez življenja.


In kaj narediti, da se septembra ne bomo pogledali v ogledalo in na glavi ugledali »slame«?

Najboljše »zdravilo« je vsekakor predhodna in zadostna ZAŠČITA skozi celoten poletni čas!

In kaj narediti, če ste ta čoln zamudili? Ste ravnokar iz morja in so vaši lasje suhi, ne svetleči, naelektreni in lomljivi.  


Rešitev te težave je v obnovitvenih negah in obisku frizerja. Frizer bo postrigel konice, vi pa boste doma skrbeli za lase in jim s pravilno nego povrnili sijaj in jih pripravili ter zaščitili pred zimskim obdobjem.

Svojim lasem podarite nego s popolno »reševalno« kombinacijo produktov. In kako odpraviti vse težave, ki so se nabrale skozi poletni čas? Kako lasem povrniti sijaj in jih oživiti?  

Po poletni sezoni je potrebno lase navlažiti. Če se borite s slamnatimi lasmi, jim je potrebno dovesti vlago, prav tako kot jo dovajate koži na obrazu in telesu. Sledite tedenski rutini, ki vam jo bomo predstavili v naslednjih korakih in kmalu bodo vaši lasje zopet zdravi in sijoči.

Lasna kutikula, zunanja plast lasne strukture, je sestavljena iz prekrivajočih se celic. Njena naloga je zaščititi lase pred zunanjimi dejavniki. Kutikula se poleti poškoduje in lasje postanejo krhki, suhi in dolgočasni.

VLAGA je torej predpogoj za zdrav in sijoč las. Osnova vsake nege sta vlažilni šampon in balzam. Maria Nila šampon in balzam iz linije Soft sta odlična izdelka, ki bosta lasem v zelo kratkem času povrnila vlago in sijaj.

Če so vaši lasje nekoliko starejši in jih želite razvajati s še bolj luksuzno nego izberite Alterna Moisture Replenishing šampon in balzam, ki sta narejena iz kaviarja. Vsekakor največji luksuz, ki ga lahko privoščite lasem.  

Zelo suhe lase 1 x tedensko negujte z Maria Nila Soft masko, Vlažilno masko Olaplex 8 ali luksuzno Alterna vlažilno masko iz kaviarja. 15 minutna nega bo naredila čudež, že po eni sami uporabi.   In ne skrbite: niti Maria Nila Soft veganska maska, niti Olaplex 8 las ali Alterna Caviar Replenishing Moisture masque, las ne bodo obtežili, saj ne vsebujejo proteinov, ampak samo sestavine, ki zadržijo vlago v lasni strukturi.

Poleg vlažilnih šamponov in balzamov ter mask, je lase potrebno vedno zaščititi pred toplotno obdelavo.  Olja so kot tekoče zlato, ki vam bodo pomagala ukrotiti suhe in poškodovane lase.

 

Olja so resnični »poletni« rešitelj, ki vam bodo pomagali povrniti sijaj in ukrotiti poškodovane in suhe lase. Pravilna uporaba olj ne bo pustila videza mastnih las. Olje vedno nanesite na umite in z brisačo osušene še vlažne lase, po celotni dolžini. Še posebej se osredotočite na konice, nikoli pa ga ne nanašajte na lasišče. Pri oljih velja pravilo: manj je več. Začnite torej z majhno količin in nato izdelek dodajajte.  

Katera olja vam priporočamo:  Maria Nila soft argan oil  ali Olaplex 7.


In ne pozabite na kvalitetno krtačo. Mokri lasje so najbolj ranljivi in lomljivi.  Framar krtače za razčesavanje so primerne za vse tipe las, za uporabo na mokrih ali suhih laseh. Najprej na z brisačo osušene lase nanesite nekaj kapljic olja in šele nato razčešite. Tako las ne boste poškodovali in izpulili.

Pa še nasvet strokovnjaka: ne pozabite , da tudi zdrava prehrana, polna vitaminov in mineralov pripomore k lepim lasem. Zadostna dnevna količina vode in vsaj trimesečna kura s prehranskimi dopolnili, kot so SugarBearHair, bodo odpravili poletne težave in lase pripravili na zimo.


In ne pozabite: Lasje so vaša krona, ki je nikoli ne snamete! Skrbite zanje!