4

Kako Olaplex deluje?

Lasje so v večini sestavljeni iz proteinov (keratin), del katerih so cisteinske aminokisline. Cistein je poseben zato, ker vsebuje atome žvepla (S). Dva žveplova atoma se običajno združita z dvojno vezjo, ki jo imenujemo tudi disulfidna vez (S-S). Ravnanje, kodranje, sončna svetloba, toplotni styling in kemična obdelava las (barvanje, beljenje, toniranje, trajno kodranje oz. ravnanje) te disulfidne vezi prekinejo, kar vodi do oslabljenih oz. poškodovanih las. Večkrat ko te postopke izvajamo, bolj so lasje poškodovani. Ker so lasje mrtva struktura, se sami ne zmorejo obnoviti, kot se recimo obnavlja koža, zato tukaj nastopi Olaplex. 

Ali Olaplex resnično deluje?

Absolutno da! 
Olaplex je blagovna znamka, ki je resnično za vedno spremenila svet frizerstva in rezultate pri obnovi poškodovanih las. Poznana je praktično vsakemu frizerju, ki je v koraku z najnovejšimi trendi v frizerski industriji. Glavna prednost Olaplexa je prav njegova patentirana sestavina (bis-aminopropil diglikol dimaleata), ki jo uporablja le Olaplex. To pomeni, da boste to patentirano sestavino (bis-aminopropil diglikol dimaleata) našli SAMO v Olaplex izdelkih. 

Kaj pomeni, da je sestavina patentirana?

Patent je zakonsko zaščitena in izključna pravica koriščenja izuma. Po tem, ko je patent dodeljen, ne sme nobeno drugo podjetje izdelovati, uporabljati, uvažati/izvažati potrjenega izuma/patenta, brez dovoljenja imetnika patenta. Iz tega izhaja, da vsi drugi Olaplex nadomestki, samo začasno »zabrišejo« poškodbe las in se ob vsakem pranju izpirajo iz las. Ker Olaplex vzpostavlja nove vezi, se te iz las ne izperejo. Če bi se, bi si ob vsakem umivanju z glave izprali vsi lasje.  

Zdravje vaših las

Prihodnost vaših las je odvisna le od vas samih. Tudi tukaj velja pravilo »malo denarja, malo muzike«, zato vam najverjetneje cenena trgovinska kozmetika, ne bo dala rezultatov, ki jih prikazujejo TV reklame, katerih vodilo je masovna prodaja, brez drastičnih sprememb v kakovosti vaših las. Olaplex vam omogoča, da z dokazanim delovanjem, na milijonih uporabnic širom sveta, poškodovanim lasem omogoča, da se ti obnovijo in pridobijo izgubljeno moč in živahnost, zdravi, netretirani lasje pa postanejo še lepši, sijajnejši in močnejši. 

Olaplex režim 3-4-5

Namenjen je negi las doma s tremi različnimi Olaplex izdelki (Olaplex No.3, No.4, No.5). Izdelki se med seboj v delovanju dopolnjujejo, in kombinacija vseh zagotavlja najbolj optimalen rezultat, kar so lepi in zdravi lasje.

Olaplex No.3

Kremna obnovitvena emulzija, vam omogoča da ohranjate močne in zdrave lase doma, med obiski frizerskega salona. Obnavlja poškodovane dvojne vezi v lasni strukturi, zato so lasje videti zdravi in brez poškodb dlje časa. Neguje in obnavlja poškodovane ter uničene lase, hkrati pa preprečuje izpiranje in bledenje barve. No.3 je osnovna/temeljna Olaplex nega pri domači negi las. Vsebuje patentirano Olaplex tehnologijo. 

Olaplex No.4

Negovalno čistilni šampon, ki tvori bogato in čvrsto peno, ki nežno a temeljito očisti lase ter lasišče. Hkrati ščiti, neguje in obnavlja poškodovane ter uničene vezi v proteinski strukturi las. Zmanjšuje videz naelektrenih las ter preprečuje cepljenje las. Lase vlaži in globinsko neguje, zato se po uporabi lažje razčešejo, stilirajo in so na pogled bolj sijoči ter zdravi. Vsebuje patentirano Olaplex tehnologijo. 

Olaplex No.5

Hranilno bogat negovalni regenerator obnavlja poškodovane in hrani uničene lase. Dokazano ponovno poveže dvojne žveplove vezi v proteinski strukturi las. Ščiti, neguje in preprečuje nadaljnje poškodbe las. Zaradi svojih negovalnih sestavin v lase vnaša potrebna hranila in antioksidante ter tako zmanjšuje videz naelektrenih in poškodovanih las ter preprečuje njihovo cepljenje. Vsebuje patentirano Olaplex tehnologijo. 

Ali moram uporabljati vse tri Olaplex izdelke za nego las doma?

Naš nasvet je vsekakor DA, saj prav vsi Olaplex izdelki vsebujejo patentirano sestavino, ki je odgovorna za ponovno gradnjo vezi med žveplovimi atomi v proteinski strukturi las. Olaplex No.3 naj služi kot osnova za obnovo las. Tudi šampon (Olaplex No.4) in regenerator (Olaplex No.5) povezujeta poškodovane vezi, a hkrati tudi izdatno negujeta suhe, poškodovane in puste lase. Vsekakor pa presojo o tem kateri izdelki so primerni za nego vaših las, prepuščamo vaši lastni izbiri.


NAROČI OLAPLEX REŽIM 3-4-5 + DARILO 


Olaplex in salonska nega las

Ker se lasje poškodujejo ob vsakem postopku obdelave las, priporočamo, da zahtevate Olaplex tudi ob obisku frizerskega salona. Ker je Olaplex 5-delni tretma vam za najboljše rezultate  svetujemo uporabo vseh petih izdelkov. Olaplex No.1 in Olaplex No.2 uporabi frizer pri kemičnih postopkih v salonu. Olaplex No.3, No.4 in No.5, pa uporabljate doma, kot podaljšek salonske nege, zato da bodo lasje vsak dan izgledali, kot da ste pravkar odkorakali iz frizerskega salona. 

Moj frizer ne uporablja Olaplexa v svojem salonu? 

Tudi če frizer ne bo uporabil Olaplex No.1 in Olaplex No.2, lahko še vedno uporabite Olaplex No.3 kremno emulzijo doma, skupaj z No.4 šamponom in No.5 regeneratorjem, ki sta bila posebej zasnovana za dosego odličnih rezultatov obnove las doma. Vašega frizerja lahko tudi podučite o Olaplexu oz. mu pripotočite, da se obrne na nas, za brezplačno predstavitev v frizerskem salonu. Več o salonski negi las z Olaplexom si lahko preberete TUKAJ.