11904656 833643606743651 1859253694313323551 n
Ste opazili, da je zadnje čase govora o raznih PLEX-ih, LUX-ih, FLEX-ih in BOND-ih? In za vse te magične izdelke trdijo, da popravijo vezi v sami lasni strukturi. Še več – nekateri celo trdijo, da vsebujejo Olaplex. Oziroma formulo, ki je identična Olaplexovi, le da je izdelek cenejši.

Razbijmo nekaj mitov 

Formula, identična Olaplexovi, ne obstaja nikjer drugje, kot v samem Olaplexu. Ta čudežna formula je bis-aminopropil-diglikol-dimaleat in je PATENTIRANA. Infomacije o njej lahko najdete kjerkoli, saj je Olaplex poskrbel za transparentnost vseh podatkov. 

Kaj pomeni patentirana formula? 

Patent je pravica industrijske lastnine. Patent se podeli za izum s slehernega področja tehnike, ki je nov, na inventivni ravni in industrijsko uporabljiv. Če je predmet patenta proizvod, ta preprečuje tretjim osebam, ki nimajo imetnikove privolitve, da izdelujejo, uporabljajo, ponujajo v prodajo, prodajajo ali v te namene uvažajo zadevni proizvod. Torej tisti, ki je lastnik patenta ga lahko uporablja in nihče drug.

Olaplex edini na svetu na ta način zaščiti lase med barvanjem in prepreči vezem, ki so v laseh, da bi se polomile. Prav tako pa tudi »poišče« tiste stare, polomljene vezi v laseh in jih postopoma, vez za vezjo, sestavi nazaj skupaj. 

Plexi, Flexi, Luxi, Bondi…

Najpreprosteje boste Olaplexu podobne izdelke prepoznali po enakem načinu označevanja izdelkov. Pri Olaplexu poznamo označevanje No.1, No.2 in No.3, enakega principa se poslužujejo tudi Olaplexu podobni izdelki. Ponavadi frizer za tak izdelek reče, da je enak kot Olaplex, da ima isti učinek, vendar je izdelek X cenejši.

Pomembno dejstvo je tudi, da so vsi ti izdelki nastali kasneje, po 2.7.2014, ko je bil ameriškemu trgu prvič predstavljen Olaplex. 

Vsekakor pa drži eno dejstvo! Neumen bi bil tisti, ki bi kopiral zanič izdelek. Nikoli se namreč ne kopirajo slabi izdelki, vedno se kopirajo dobri izdelki in kopije običajno niso enake originalu!

Najdražji, a hkrati najcenejši

Zelo pomemben podatek za frizerske salone; Olaplex je najcenejši za uporabo. V večini primerov je potrebno na vsakih10g barve ali belila dodati 1 ml oz. 2 ml Olaplexu podobnega izdelka. Dodatek Olaplexa je v povprečju manjši za kar 50 - 75%, kar pomeni, da je Olaplex res najdražji ob nakupu Olaplex Intro paketa, vendar je strošek na aplikacijo cenejši od vseh Olaplexu podobnih izdelkov. Dejstvo vredno razmisleka!

Kaj vsebujejo Olaplexu podobni izdelki?

Velika večina teh izdelkov vsebuje proteine, nekateri tudi mineralna olja, silikone in ostale sestavine, ki začasno zamaskirajo poškodovane lase. Lasje so sestavljeni iz 80% proteinov in vsi izdelki, ki vsebujejo proteine, so primerni za nego poškodovanih las, vendar proteini ne naredijo tega, kar naredi patentirana tehnologija v Olaplexu. Poudariti je treba tudi, da Olaplex ne vsebuje proteinov, saj deluje tako, da poveže vezi v lasni strukturi, zato jih ne potrebuje. Olaplexu podobni izdelki začasno zakrpajo poškodovano lasno strukturo. Torej so Olaplexu podobni izdelki, bolj podobni proteinskemu šamponu, balzamu, maski ali kremi, kot nadomestku Olaplexa. Gre za popolnoma drugačen princip delovanja izdelkov. Olaplex poveže vezi, njemu podobni pa na poškodbo le »prilepijo obliž«.

Barve z že dodanim Olaplexom

Takšne barve ne obstajajo. Olaplex se uporablja kot dodatek za v barve, belila, prelive, glose oz. kot samostojna nega za obnovo las. Nekateri proizvajalci barv za lase trdijo, da je Olaplexu podobna sestavina že dodana v njihove barve za lase. Mogoče so dodani proteini, olja, silikoni oz. kakšne negovalne sestavine, ki zgladijo lasno vlakno. Če kdaj naletite na takšno barvo, preverite na deklaraciji katera sestavina je ta, ki naj bi obnavljala lasno strukturo oz. delovala enako kot Olaplex. Ko jo odkrijete jo preverite še na svetovnem spletu. Zaradi sestave Olaplexa, ga lahko dodajate v vse barve, belila, prelive, tonerje, glose, ne glede na blagovno znamko. 

Da bi razumeli je potrebno raziskati.

Pozanimajte se o izdelkih na tržišču, kajti v znanju je moč!

Prav tako je razlika v uporabi Olaplexa ali drugih X izdelkov neprimerljiva. Olaplex je res cenovno najdražji na tržišču, vendar se zavedajte, da je dejansko EDINI izdelek, ki poveže disulfidne vezi v laseh. Edini, ki dokazano popravi lasno strukturo in edini, ki je dokazano sposoben tvoriti novo vez. 

Dejstva o Olaplexu

do danes (dec. 2017) je bilo z Olaplexom narejenih že več kot 84.000.000 aplikacij
uporablja ga več kot 373.000 frizerskih salonov
na družabnih omrežjih ga spremlja več milijonov sledilcev
Olaplex ambasadorji so najbolj poznani svetovni frizerji/stilisti zvezdnic
v Sloveniji ga uporablja že več kot 190 salonov
prodanih je bilo že več kot 10.000 Olaplex No3

Več podatkov lahko najdete na www.olaplex.com ali na svetovnem spletu  

Domača naloga

Naredito sami sebi uslugo.
Preberite sestavine na vašem X izdelku. Med njimi poiščite formulo, za katero proizvajalci le teh trdijo, da popravlja vezi v vaših laseh. 
Naredite še nekaj. Vtipkajte v Google besedo Olaplex. Najdenih bo nekaj milijonov rezultatov. Preberite in prepričajte se sami o kakovosti Olaplexa in njegovih rezultatih. 

Vsekakor pa spodbujamo vsakega posameznika, da se sam prepriča, poizve, preizkusi in se odloči, kaj je zanj najboljše in najbolj primerno. 

Preberi še: