13

Ste ena izmed žensk, ki si las ne barvate, belite, kemično tretirate, trajno ravnate, likate ali kodrate? 

Vsi vemo, da so to dejavniki, ki trajno poškodujejo lasno strukturo, saj se pri teh postopkih iz las odstranjujejo proteini, ki so glavni gradniki las. Olaplex je inovativna rešitev prav za ta problem, saj dokazano na novo vzpostavlja uničene oz. manjkajoče vezi med proteini v strukturi las.

V nadaljevanju članka pišemo o dejavnikih, ki lahko poškodujejo vaše lase in kako vam Olaplex pomaga do močnejših in bolj zdravih las, tudi če si las ne barvate oz. belite.

Tudi nebarvani oz. netretirani lasje potrebujejo več nege kot si mislite

Toplotno oblikovanje las

Niso samo kemični procesi v salonu tisti, ki poškodujejo vaše lase. K temu pripomorete tudi sami s pogosto ali nepravilno uporabo sušilnikov za lase, likalnikov in kodralnikov.  
Tako so lahko ogroženi tudi vaši, nikoli tretirani lasje. Pomislite na vsakodnevno ali celo tedensko rutino, kolikokrat uporabljate toploto za oblikovanje svoje pričeske? Je odgovor enkrat ali več krat na teden? Ob vsakem takem postopku so ogroženi vaši lasje in tako zlahka poškodujete vezi v laseh.

Okoljski vplivi

Pomislite na poletje in na izpostavljenost las soncu, slani vodi ali kloru! Uganili ste, to je še en način kako se netretirani lasje poškodujejo. Izpostavljenost sončni UV svetlobi, toploti, vetru, soli in kloru – vsi ti dejavniki vaše lase izsušijo in poškodujejo. Suhi lasje so veliko manj elastični in so zato še bolj nagnjeni k poškodbam, lomljenju in cepljenju. Lasje so poškodbam izpostavljeni tudi pozimi in v drugih letnih časih, saj tudi mraz, suh zrak in visok UV indeks dodatno poškodujejo tudi naravne oz. netretirane lase. 

Mehanske poškodbe

Veliko žensk opaža, da kljub temu, da svojih las ne barva oz. kako drugače tretira, da so lasje na konicah suhi in poškodovani. Vzrok so lahko tudi mehanske poškodbe. Grobo česanje las, nošenje torbice na rami, sončna očala v laseh, grobo in napačno spenjanje las, nekakovostne gumice in sponke za lase, vse to lahko dodatno poškoduje netretirane lase.  

Genetika

Tudi genska predispozicija lahko vpliva na kakovost vaših las. Lasje so lahko po naravi tanki, šibki, hitro lomljivi, suhi in nagnjeni k poškodbam. Zato je pomembno, da take lase krepimo vsak dan in poskrbimo za njihovo pravilno nego.  

Vsi našteti dejavniki vas ne smejo prestrašiti, oziroma vam ne smejo preprečiti, da bi bili vaši lasje zdravi, sijoči in polni življenja. Tudi če boste prvič barvali lase v frizerskem salonu, vam priporočamo, da frizer uporabi profesionalna izdelka Olaplex No.1 in No.2 za maksimalno zaščito in obnovo las, med kemičnimi postopki na vaših laseh.  

Preprečite poškodbe 

Vsi Olaplex izdelki vam prav zaradi svoje edinstvene formule in patentirane tehnologije omogočajo, da preprečite oz. zelo omejite škodo na laseh, ki nastane zaradi zgoraj opisanih dejavnikov. Olaplex zaradi svoje patentirane sestavine (bis-aminopropil diglikol dimaleat) okrepi vsake lase, tretirane ali netretitane.
Olaplex je tukaj, ker si vaši lasje zaslužijo biti lepi, zdravi in močni. 

Kaj lahko pričakujete po redni uporabi Olaplexa na netretiranih laseh?

  • lasje bodo močnejši, bolj elastični in zato odpornejši na poškodbe
  • ker bodo lasje odpornejši na lomljenje in cepljenje, bodo posledično zrastli daljši
  • lasna struktura bo okrepljena, zato se bodo lasje manj cepili
  • pričeska bo dlje obstojna, ker bodo lasje okrepljeni in bodo lažje obdržali obliko
  • naravni kodri bodo lepše definirani in mehkejši
  • lasje se bodo manj zapletali in lažje česali

Kaj vam priporočamo?

Olaplex No.3 je negovalna obnovitvena emulzija, ki obnovi poškodovane lase. Prvi korak v boju proti poškodovanim lasem. Več preberite TUKAJ.

Olaplex No.4 nežni čistilni šampon brez parabenov in sulfatov, očisti lase in lasišče ter jih pripravi na nadaljnjo obnovo. Več preberite TUKAJ.

Olaplex No.5 negovalni regenerator s svojim PH-jem zgladi lasno strukturo in v lase vnese bogate negovalne sestavine. Več preberite TUKAJ.

Olaplex režim 3-4-5 je celovit set treh izdelkov za optimalno obnovo poškodovanih las. Več preberite TUKAJ

POMEMBNO! Za celovito obnovo poškodovanih las v frizerskem salonu, povprašajte svojega frizerja o samostojni obnovitveni Olaplex negi ali o mini Olaplex negi z Olaplex No.2. Več o uporabi Olaplexa v frizerskem salonu si lahko preberete TUKAJ.  

Naj bodo uničeni in poškodovani lasje preteklost!