14

Kako Olaplex deluje?

Lasje so v večini sestavljeni iz proteinov (keratin), del katerih so cisteinske aminokisline. Cistein je poseben zato, ker vsebuje atome žvepla (S). Dva žveplova atoma se običajno združita z dvojno vezjo, ki jo imenujemo tudi disulfidna vez (S-S). Ravnanje, kodranje, sončna svetloba, toplotni styling in kemična obdelava las (barvanje, beljenje, toniranje, trajno kodranje oz. ravnanje) te disulfidne vezi prekinejo, kar vodi do oslabljenih oz. poškodovanih las. Večkrat ko te postopke izvajamo, bolj so lasje poškodovani. Ker so lasje mrtva struktura, se sami ne zmorejo obnoviti, kot se recimo obnavlja koža, zato tukaj nastopi Olaplex.

Ali Olaplex resnično deluje?

Absolutno da!
Olaplex je blagovna znamka, ki je resnično za vedno spremenila svet frizerstva in rezultate pri obnovi poškodovanih las. Poznana je praktično vsakemu frizerju, ki je v koraku z najnovejšimi trendi v frizerski industriji. Glavna prednost Olaplexa je prav njegova patentirana sestavina (bis-aminopropil diglikol dimaleata), ki jo uporablja le Olaplex. To pomeni, da boste to patentirano sestavino (bis-aminopropil diglikol dimaleata) našli SAMO v Olaplex izdelkih. 

Olaplex 3 Hair Perfector

Olaplex 3 je tretma za domačo uporabo.

Uporabite ga na čistih, z brisačo osušenih laseh. Če je na laseh nanos, kot je olje ali silikon, najprej uporabite šampon in osušite lase z brisačo. Nato na lase nanesite Olaplex 3.

1. Nanesite izdatno količino na z brisačo osušene lase in počešite.

2. Pustite delovati najmanj 10 minut. Izdelek bo bolj učinkovit, če ga pustite delovati na laseh dlje.

3. Nato izperite, uporabite šampon in balzam.

Olaplex No.3 NI balzam ALI tretma brez spiranja. Uporabite šampon in ga izperite iz las. Če so lasje poškodovani, priporočamo, da pustite delovati 20 minut ali več. Priporočamo, da uporabite Olaplex No.3 enkrat na teden za vzdrževanje zdravih las. Pri poškodovanih laseh uporabite Olaplex 3 dvakrat do trikrat na teden skupaj z izbrano linijo za dodatno nego las, če je to potrebno. Vezi v laseh se poškodujejo med vsakodnevno toplotno, mehansko in kemično obdelavo. Za najboljše učinke priporočano delovanje od 1 do 2 ure.

Samostojni Olaplex tretma in Olaplex 3 lahko uporabljate tako pogosto, kot je potrebno, saj izdelki ne temeljijo na beljakovinah.

Ali je uporaba Olaplexa 3 obvezna?

Olaplex je 3-delni tretma. Olaplex 1 in Olaplex 2 obnovita in okrepita lase med obiskom frizerskega salona, medtem ko Olaplex 3 zavaruje lase med toplotno in mehansko obdelavo po odhodu iz frizerskega salona. Priporočamo uporabo 3, saj preprečuje nadaljnje poškodbe.

Lasje, ki so negovani z Olaplexom, ne bodo reagirali drugače kot netretirani/nikoli barvani lasje med kemičnimi, toplotnimi ali mehanskimi postopki obdelave, saj se bodo vezi v laseh znova poškodovale. Olaplex 3 je namenjen za domačo uporabo in ohranjanju zdravih las med storitvami/barvanji med obiskom frizerskega salona.

Samostojni tretma in Olaplex 3 sta zelo koristna za stranke s poškodovanimi lasmi. Z uporabo Olaplex 3 ali izvedbo celotnega samostojnega Olaplex tretmaja lahko obnovite celovitost las in jih pripravite za nadaljnje postopke obdelave.

Olaplex 4 Bond Maintenance Shampoo

Olaplex 4 je kremni šampon, ki ščiti, neguje in obnavlja poškodovane ter uničene lase, medtem ko nežno čisti vse tipe las. Z vsakim pranjem lase vlaži, jim povrne moč in voljnost. Dokazano ponovno poveže dvojne žveplove vezi v proteinski strukturi las. Zmanjšuje videz naelektrenih las ter preprečuje cepljenje las. Lase vlaži in globinsko neguje, zato se po uporabi lažje razčešejo, stilirajo in so na pogled bolj sijoči in zdravi.
Prednosti: Preprečuje izpiranje in bledenje barve las; primeren je za vse vrste las; je brez sulfatov, parabenov in fosfatov; je PH uravnovešen; je 100% veganski; brez sledi oreščkov; ni testiran na živalih in ima 100% reciklirano embalažo.

Šampon je zelo bogat, zato ga nanašajte v majhnih količinah. Šamponirajte 2-krat, da se odstrani res vsa nečistoča in imajo lasje možnost sprejeti hranilne snovi. Dobro izperite in nadaljujete nego z Olaplex 5.

Olaplex 5 Bond Maintenance Conditioner

Olaplex 5 je kremni regenerator, ki ščiti, neguje in obnavlja poškodovane ter uničene lase, ter jih pri tem ne obteži. Zaradi svojih negovalnih sestavin zmanjšuje videz naelektrenih las ter preprečuje cepljenje las. Lase vlaži, globinsko neguje in hrani. Lasje so po uporabi sijoči, svileni, obnovljeni ter zdravi.

Majhno količino regenerator nanesite na oprane, z brisačo osušene lase in ga pustite delovati 1 – 3 minute. Regeneratorjev se ne nanaša na lasišče, temveč ga le razporedimo po celotni dolžini las, kot bi jih želeli pogladiti. Nato lase temeljito sperite z zadostno količino vode.

Olaplex 6 Bond Smoother

Olaplex 6 je prvi Olaplex izdelek za stiliranje pričeske, ki vse vrste las neguje in obnavlja, odpravlja naelektrenost, vlaži in ščiti pred kemično ter toplotno obdelavo, hkrati pa lasem vrača voljnost in izjemen sijaj. Krema je narejena iz naravnih in veganskih sestavin, patentirana Olaplex tehnologija pa dokazano obnavlja poškodovano proteinsko strukturo v laseh in jih krepi.

1 – 3 cm emulzije Olaplex 6 (odvisno od dolžine las) nanasite pred feniranjem na vlažne, z brisačo osušene lase. Nanašajte ga po celotni dolžini las, ne pa po lasišču, da se le-ta ne zmasti. Počakamo minute, da se emulzija dobro vpije. Posušimo s sušilcem ali pustimo, da se lasje posušijo na zraku.

Prednosti: Zaradi patentirane sestavine dokazano obnavlja poškodovane lase; zaščita las med toplotnim stiliranjem (feniranje, likanje, kodranje…); odpravlja naelektrenost las do 72 ur; ne obteži las, jih zaščiti in gladi; definira in neguje naravne kodre; izboljša ubogljivost/voljnost las; pospešuje čas sušenja las; NE VSEBUJE sulfatov, ftalatov, DEA, aldehidov in ni testiran na živalih.

Olaplex 7 Bonding Oil

Olaplex 7 Bonding Oil izredno koncentrirano olje za oblikovanje pričeske, ki las ne obteži, podarja jim sijaj, mehkobo, barvitost, živahnost, ter preprečuje naelektrenost las. Olaplex 7 je primeren in koristen za vse vrste las. Olje je narejeno iz naravnih in veganskih sestavin, patentirana Olaplex tehnologija pa dokazano obnavlja poškodovano proteinsko strukturo v laseh in jih krepi.

Olje lahko nanesete na vlažne ali suhe lase. Pred nanosom ga razporedite po dlaneh.

*Doziranje: Stekleničko obrnite na glavo in s prstom nežko potapkajte na spodnji del stekleničke. Z vsakim pritiskom se sprosti ena kapljica olja. Za tanke lase zadostujejo že 3 kapljice, za suhe lase dozirajte po potrebi. Olaplex 7 razporedimo po celotni dolžini las ali samo po konicah, izogibamo pa se lasišču.

Prednosti: Obnavlja poškodovane lase, jih krepi in preprečuje razcepljenost konic; lase zaščiti pred toplotno obdelavo, povečuje sijaj las in vodljivost; preprečuje naelektrenost las; NE VSEBUJE sulfatov, ftalatov, DEA, aldehidov in ni testiran na živalih.