Ker je to zelo pogosto vprašanje bomo danes razpravljaji o petih glavnih načinih uporabe Olaplexa. Želimo vam pojasniti postopke, ki jih z Olaplexom izvaja frizer v frizerskem salonu oz. kako Olaplex uporabljati doma.   

Zakaj uporabljati Olaplex?

Olaplex je svetovna inovacija in do danes na tržišču še ni izdelka, ki bi bil zmožen povezati dvojne žveplove vezi v samem proteinu lasnega vlakna. Olaplex torej ponovno poveže uničene vezi lasnih proteinih. Je edini izdelek, ki vsebuje patentirano tehnologijo. Njegova aktivna sestavina, ki poveže vezi v lasni strukturi se imenuje bis-aminopropil diglikol dimaleat. Najdemo jo samo v Olaplexu in nikjer drugje. 

Kaj pomeni, da je sestavina patentirana?

Patent je zakonsko zaščitena in izključna pravica koriščenja izuma. Po tem, ko je patent dodeljen, ne sme nobeno drugo podjetje izdelovati, uporabljati, uvažati/izvažati potrjenega izuma/patenta, brez dovoljenja imetnika patenta. Iz tega izhaja, da vsi drugi Olaplex nadomestki, samo začasno »zabrišejo« poškodbe las in se ob vsakem pranju izpirajo iz las. Ker Olaplex vzpostavlja nove vezi, se te iz las ne izperejo. Če bi se, bi si ob vsakem umivanju z glave izprali vsi lasje.  

1. Uporaba Olaplexa pri svetljenju/beljenju las

Olaplex naj bo nujna sestavina vsakega svetljenja ali beljenja las, saj je to najbolj agresiven kemični postopek spremembe barve las. Vsa belila delujejo po istem principu in razbarvajo lasno vlakno. Belilo na nek način »topi« pigmente (naravne ali umetne) v lasni strukturi, kar terja svoj davek na kakovosti las. Lasje so po beljenju vedno suhi, brez sijaja in lomljivi. Vidno so poškodovani. Ob svetljenju las doda frizer Olaplex v mešanico belila in razvijalca. Ko je postopek beljenja končan, lase umije in nanese Olaplex No. 2, kar tudi zaključi postopek svetljenja. Olaplex ob beljenju las preprečuje poškodovanje lasnih vezi. Lasje so po beljenju veliko manj poškodovani in so že na otip in videz lepši ter bolj zdravi. Dodatek Olaplexa priporočamo ob vsakem postopku beljenja las!
Razlika med posvetljenimi lasmi brez uporabe Olaplexa in z njim, lahko preverite v zgornji galeriji, kjer smo ponazorili, kaj se zgodi ob večkratnem beljenju las brez in z dodatkom Olaplexa. Razlika je seveda očitna.  

2. Uporaba Olaplexa pri barvanju las

Tudi barvanje las uničuje lasno strukturo. Zelo veliko je odvisno tudi od kakovosti barve za lase, ki jo frizer uporablja. Frizer Olaplex No.1 doda v samo barvno mešanico pred nanašanjem barve na lase. Ko je postopek barvanja zaključen, z las spere barvo in nanese Olaplex No. 2. (pusti delovati vsaj 20 min), kar zaključi fazo barvanja. Dodatek Olaplexa v barvo preprečuje poškodbe las, podaljšuje obstojnost barve, naredi barvo bolj sijočo in zmanjšuje izpiranje barve iz las. Enak postopek uporabe Olaplexa, kot pri barvanju, velja tudi pri uporabi prelivov za lase. Dodatek Olaplexa priporočamo ob vsakem postopku barvanja las!

3. Samostojni obnovitveni Olaplex tretma

Če so lasje poškodovani ali pa se pripravljate na svetljenje las, potem je samostojni Olaplex tretma obvezen del nege las. Samostojno nego las opravi frizer v frizerskem salonu. Nego sestavljata dva glavna koraka. Na s šamponom umite (brez uporabe regeneratorja) in z brisačo osušene lase nanesemo mešanico vode in Olaplexa No.1. Lase prečešemo in pustimo delovati 20 minut. Po pretečenem času las ne umivamo, ampak nanesemo Olaplex No.2 v izdatni količini. Pustimo delovati vsaj 20 minut. Naše priporočilo je, da naj samostojna nega traja čim dlje. Dlje kot Olaplex deluje na laseh, boljši bo rezultat obnove las. Samostojna Olaplex nega je namenjena temeljiti obnovi las in vezi v lasni strukturi. Izboljša moč las, lase okrepi ter jim doda lepši sijaj. Nego izvajajte enkrat mesečno ali po potrebi. 

4. Mini Olaplex nega las

Poškodovane vezi v lasni strukturi lahko obnavljamo s krajšo Olaplex nego. Tukaj uporabljamo samo Olaplex No. 2. Na s šamponom umite in z brisačo osušene lase nanesemo Olaplex No. 2 v zadostni količini. Lase prečešemo in pustimo delovati najmanj 20 min oz. dlje. Dlje kot Olaplex deluje, boljši bodo rezultati. Če se boste ob obisku frizerja tudi strigli, naj frizer pred striženjem, Olaplex No.2 nanese na lase in vas nato ostriže. Tako prihranite dragoceni čas.  
Mini Olaplex nega ni tako intenzivna kot samostojni Olaplex tretma. Priporoča se za manj poškodovane lase ob vsakem obisku frizerskega salona. . 


5. Domača uporaba - Olaplex No. 3

Ker je Olaplex tro-stopenjski tretma, je za najboljše rezultate in za zdrave lase priporočena uporaba »trojkice«. Olaplex No. 3 je obnovitvena emulzija, ki vsebuje enako patentirano aktivno sestavino (bis-aminopropil diglikol dimaleata), kot vsi ostali Olaplex izdelki in je namenjen negi las doma, kot podaljšek salonske nege. Lase umijte s šamponom in jih osušite z brisačo. Sedaj še ne uporabljajte regeneratorja, tega boste uporabili na koncu nege. Nanesite Olaplex No. 3 in ga pustite delovati najmanj 20 minut. Za najboljše rezultate lahko Olaplex na laseh pustite tudi več ur, ali z njim spite in ga iz las izperite naslednji dan. Ko je postopek nege z No. 3 končan, lase umijte s šamponom in uporabite regenerator, masko in vse nadaljnje izdelke za nego las. 

Tudi če predhodno niste uporabili Olaplex No.1 in No. 2 lahko še vseeno uporabite No. 3, saj vsi izdelki vsebujejo enako patentirano aktivno sestavino, ki obnavlja poškodovane vezi v laseh. 

Olaplex No.4 – negovalni obnovitveni šampon 

Izjemno negovalen šampon brez sulfatov. Zaradi bogate in goste formule ga je potrebno uporabiti manj, kot običajnega trgovinskega šampona. Priporočamo ti, da šampon prej speniš med mokrimi dlanmi in ga enakomerno naneseš na lasišče, dolžine in konice las. Lase in lasišče dobro premasiraj in šampon temeljito izperi iz las. Postopek ponovi. 
Naroči Olaplex šampon in regenerator TUKAJ

Šampon obnavlja poškodovane dvojne žveplove vezi v sami strukturi las. Lase tako naredi močnejše in odpornejše na vsakodnevni stres (barvanje, beljenje, likanje, kodranje, UV žarki, sol, klor, prosti radikali…). Šampon je primeren za vsakodnevno uporabo.   

Olaplex No.5 – negovalni obnovitveni regenerator

Hranilno obnovitvena formula Olaplex regeneratorja, bo tvoje lase z vsako uporabo pripeljala bližje k popolnim lasem. Zaradi negovalnih sestavin zmanjšuje videz naelektrenih las ter preprečuje cepljenje las. Lase vlaži, globinsko neguje in hrani. Lasje so po uporabi sijoči, svileni, obnovljeni ter zdravi.  Naroči Olaplex šampon in regenerator TUKAJ.

Regenerator nanesi na umite z brisačo osušene lase. Pusti delovati najmanj 3 minute. Če so lasje zelo poškodovani in/ali zelo suhi, lahko regenerator na laseh pustiš tudi do 10 min. Regeneratorja ne nanašaj na lasišče. Temeljito izperi. Ko se bo tvoja steklenička počasi praznila, jo lahko obrneš na glavo, tako da stoji na zamašku, zato, da boš porabila regenerator do zadnje kapljice. 


Kdaj še lahko uporabimo Olaplex?

Olaplex lahko uporabljamo tudi pri/ob:
  • postopkih trajnega kodranja (trajna). 
  • barvanju/svetljenju/negi lasnih podaljškov, ki pa morajo biti 100% naravni človeški lasje 
  • keratinskih tretmajih
  • odstranjevanju barve, razbarvanje las
  • trajnem ravnanju las
  • negi dredov

 

Zaključek

Zgoraj opisani postopki od 1 – 4 se izvajajo v frizerskem salonu. Tudi Olaplex No. 1 in Olaplex No. 2 sta namenjena profesionalni uporabi v frizerskem salonu. Olaplex No. 3, No.4 in No.5 so namenjeni domači uporabi in jih lahko naročite TUKAJ


Preberi še: