Slika1

ZGODOVINA

Maria Nila verjame, da bi morala biti skrb za živali del človekovega vsakdana, zato so naši izdelki za nego las 100% veganski in prijazni do živali.

Filozofija Marie Nile se ne ustavi le pri izdelkih.

Z dobrodelnostjo, kot enim od naših temeljnih stebrov, Maria Nila sodeluje z zaupanja vredno dobrodelno organizacijo za prostoživeče živali The Perfect World Foundation, pri zaščiti in pomoči ter boju proti svetovni ekološki krizi, ki podpira ogrožene živali.

Vsako leto 1. Novembra, Maria Nila začne kampanijo The Friendly Year – Leto prijateljstva, s katero želi povezati našo skupnost in pomagati izbrani ogroženi vrsti živali. Letos poteka večja dobrodelna akcija ob Svetovnem dnevu veganov, nova izdaja 'The Friendly reader‘-ja ter ob zaključku donacija za izbran primer divjih živali.  

 

LETO PRIJATELJSTVA

Skozi leta

Leto prijateljstva je dobrodelni projekt in eden naših temeljnih stebrov, ki je zrasel skupaj z nami in nam skozi leta omogočal delo in podporo več različnim organizacijam in projektom prosto živečih živali.

Skozi leta smo skupaj z našim dolgoletnim dobrodelnim partnerjem Fundacijo Perfect World zbirali denar in podpirali:

2017 | SAVE THE ELEPHANTS | ELEPHANTS ALIVE

2018 | SAVE THE MANTA RAYS | MANTA TRUST

2019 | ANTI-POACHING | BLACK MAMBAS

2020 | SAVE THE RHINOS | CARE FOR WILD

2021 | SAVE THE BELUGAS | BELUGA WHALE SANCTUARY

 

OZADJE

Nujen primer

Okoljske spremembe na Zemlji ne prestrašijo samo ljudi, temveč tudi živali. Toda za razliko od nas, živali nimajo enakih možnosti za prilagoditev. Spopasti se morajo s spremembami v naravi, zato je zelo pomembno, da pri temu ljudje prevzamemo odgovornost.

Ali ste vedeli?

Maria Nila je v preteklih letih pogozdovala 240 000 m2, kar je skoraj 34 nogometnih igrišč. Vse to je del našega programa kompenzacije podnebja.

Proizvodnja Marie Nile poteka v tovarnah, kjer energijo pridobivajo s pomočjo sončnih celic.

Maria Nila podpira projekt Communitree, pri katerem kmetje dobijo finančno podporo za ponovno zasaditev premalo izkoriščenih delov svojih kmetij.

 

OZADJE

Ogrožene „počasne“ živali

S svojimi ljubkimi obrazi, dolgo dlako in očarljivo osebnostjo ni dvoma, zakaj so lenivci pridobili tako veliko popularnost. Toda, kot ena najpočasnejših živali v tem hitrem svetu, lenivci živijo nevarno življenje.

Zdravstveno stanje lenivcev je odvisno od stanja tropskega deževnega gozda. Zaradi krčenja gozdov lenivci izgubljajo tako domove kot hrano. To je pripeljalo do tega, da so zapustili  krošnje dreves, kjer običajno prebivajo ter postali lahek plen za druge vrste živali in lovce.

Zadnje čase so jih začeli uporabljati za slikanje in prodajo fotografij turistom ter interakcijo z njimi.

 

SPOZNAJTE LENIVCE:

Prebava lenivcev traja 30 dni

Hitrejši so v vodi kot na kopnem

Lenivci so slepi

So 3x močnejši kot človek 

Število lenivcev v Costa Rici hitro upada. Potrebni sta zaščita in obnova njihovega habitata.

  

LETO PRIJATELJSTVA 2022

Spoznajte mladičke lenivce

Rešena kot novorojenca, Gordita in Gorgie sta mladiča lenivca, ki ju bo Maria Nila spremljala in podpirala v letih 2021-2022.

Gordita je mladiček z dvema prstoma, ki so ga našli samega na tleh. Ko je bila stara približno dva meseca so ji ugotovili hudo okuženo klopno poškodbo leve roke. Ker obožuje hrano in ima velik apetit so ji nadeli tako ime.

Gorgie je triprstni lenivec, ki so ga naši, ko je bil star le nekaj dni. Ker je bil dehidriran in premajhen so takoj začeli z rehabilitacijo, s hranjenjem z istimi listi, ki jih bo našel v naravi, do vadbe plezalnih sposobnosti.

Maria Nila jima želi slediti na njihovi poti okrevanja na inštitutu, kasneje, pa upa, tudi v divjini.

A to še ni vse. Letos smo tudi pri Star Beauty posvojili dva mladička lenivca: Elso in Jon Snowa. Pomagali jima bomo, da se bosta lahko vrnila v divjino in svoje naravno okolje.