maria-nila-podjetje-brez-ogljicnega-odtisa

MARIA NILA - Podjetje brez ogljičnega odtisa

Pomemben mejnik v viziji podjetja Maria Nila, ki sledi standardom GHG Protocol Corporate Standard.

Maria Nila z veseljem sporoča, da je postala podjetje brez ogljičnega odtisa v skladu s standardi GHG Protocol Corporate Standard. Ta mejnik je pomemben korak v zavezi in viziji podjetja Maria Nila, da vodi trajnostno lepoto in prakticira okoljsko odgovornost v vseh vidikih svojega delovanja. Leta 2023 je Maria Nila uspešno izravnala skupno 7.191 ton CO2. Izravnava temelji na podnebnih izračunih, usklajenih z mednarodnim standardom GHG Protocol Corporate Standard, ki zajema tako neposredne kot posredne emisije. Maria Nila je zbrala interne podatke in po potrebi naredila ocene v skladu s standardom GHG Protocol Corporate Standard. Prizadevanja za izravnavo ogljičnega odtisa se osredotočajo na pobude za sajenje dreves, prek partnerstva z organizacijami Trees for Global Benefits na Ugandi, CommuniTree v Nikaragvi in Upper Tana Nairobi Water Fund Trust (UTNWFT).

Te projekte izvaja več kot tisoč malih kmetov v različnih regijah, kjer se drevesa sadijo za vezavo ogljika in prispevajo k bolj zdravemu okolju. Projekt CommuniTree v Nikaragvi podpira vrsto socialnih in ekoloških sočasnih koristi. Sodelujoči kmetje doživljajo povečano ekonomsko varnost, medtem ko posajena drevesa ustvarjajo habitate za biodiverziteto. Upper Tana Nairobi Water Fund Trust, ki deluje v zaledju severno od Nairobija v Keniji, je še en pomemben partner pri prizadevanjih podjetja Maria Nila za izravnavo ogljičnega odtisa. Ta projekt sodeluje približno s 169.000 malimi kmeti, ki jih vzpodbuja za boljše upravljanje z zemljo v zameno za plačila na podlagi doseženih rezultatov.MARIA NILA

Maria Nila sledi poslanstvu inovacij v lepoti v smeri bolj prijaznega sveta do narave, divjine in človeštva. Maria Nila vsakodnevno deluje, da bi našla nove načine in rešitve za izboljšanje izdelkov, storitev in splošnega vpliva v kozmetični industriji. Vse to, da bi svet postal malce bolj prijazen.