Predstavitev2
Zagotovo ste se že kdaj vprašali kako deluje Olaplex?! Morda bo slednje slišati malce zapleteno, vendar zdržite z nami. Predstavljajte si igrišče polno otrok, vsi naenkrat pa si zaželijo, da bi se z nekom igrali. Če je otrok 11, bo nastalo 5 parov, en pa bo ostal sam. K tej metafori se še vrnemo.  


Kaj naredi barvanje ali svetljenje vašim lasem?

Razvijalec v barvi, belilu, prelivu, tonerju ima neverjetno sposobnost. Odpre las, da lahko vanj vstopijo pigmenti in kemično spremenijo barvo las oz. posvetli vaš naravni pigment. Vendar pozor! Ob vsem tem pridnem delovanju in odpiranju las, kemična reakcija potrga in prelomi disulfidne vezi (vezi med proteini), ki se nahajajo v laseh. Rezultat pa je sledeč: las izgubi moč, odpornost, je poškodovan, suh in izgleda slabo. Kar naenkrat se zgodi, da te neverjetne disulfidne vezi v laseh preidejo v enojne žveplovo-vodikove vezi. Ste še vedno z nami?

Glavni krivec je kisik!

Če se ena molekula kisika, ki jo ustvari reakcija razvijalca, poveže z eno od teh enojnih vezi, super. Ni nastale škode. Vendar se to ne zgodi! Ker so molekule kisika vedno rade prve, se združijo v skupino treh, da napadejo hitreje. Ko se ti mali »plenilci« pritrdijo na ranljive žveplovo-vodikove vezi, sprostijo reakcijo, ki izžene proteine (beljakovine) iz vaših las. Posledično dobijo lasje popolnoma »skurjen«, uničen in izsušen videz. Torej to poškoduje in uniči vaše lase. 

Kako pomaga Olaplex? Kaj naredi?

Olaplex je edinstven in patentiran izdelek na tržišču, ki odpravi to reakcijo. Vaš frizer doda Olaplex No.1 v belilo, barvo, prelive, glose, tonerje… Torej, Olaplex v barvni mešanici zagotovi, da se osamljene enojne žveplovo-vodikove vezi povežejo in tako prehiti kisik. S tem ustvari novo vez, ki je še močnejša od prvotnih disulfidnih vezi. Tako se ohrani zdrav las, kisik pa preprosto izhlapi, ker ne more najti svojega para, s katerim bi se lahko »igral«.

Olaplex No.2

Olaplexu No.1 sledi Olaplex No.2, ki je namenjen k bolj uspešni in kakovostni vzpostavitvi disulfidnih vezi v laseh. Učinek je še boljši, ker se ne bojuje proti kisiku, ki med barvanjem škoduje vašim lasem. Olaplex No. 2 je zaključni korak po Olaplexu No. 1. 

Olaplex je PETstopenjski tretma! 

Ker si vsi želimo čim lepših in zdravih las, je pravilno, da jih negujemo tudi doma. Olaplex No. 3 je namenjen negi las doma, oz. je podaljšek Olaplex postopka, ki ga je izvedel frizer v salonu. Za najboljše rezultate seveda priporočamo uporabo Olaplexa ob vseh kemičnih procesih in uporabo Olaplex No. 3 doma. Tudi če frizer v salonu ne uporablja Olaplexa (priporočite mu ga), še vedno priporočamo uporabo No. 3 doma, saj ta še vedno popravlja in »celi« poškodovane vezi v laseh. Za še boljšo obnovo poškodovanih las, je Olaplex septembra 2018 na trg lansiral Olaplex No.4 (šampon) in Olaplex No.5 (regenerator). Več o Olaplex režimu 3-4-5 si lahko preberete TUKAJ. Pomembno je, da prav vsi Olaplex izdelki od No.1 do No.5 vsebujejo PATENTIRANO sestavino. 

Kaj pomeni, da je sestavina patentirana?

Patent je zakonsko zaščitena in izključna pravica koriščenja izuma. Po tem, ko je patent dodeljen, ne sme nobeno drugo podjetje izdelovati, uporabljati, uvažati/izvažati potrjenega izuma/patenta, brez dovoljenja imetnika patenta. Iz tega izhaja, da vsi drugi Olaplex nadomestki, samo začasno »zabrišejo« poškodbe las in se ob vsakem pranju izpirajo iz las. Ker Olaplex vzpostavlja nove vezi, se te iz las ne izperejo. Če bi se, bi si ob vsakem umivanju z glave izprali vsi lasje.  

Kako je z drugimi, Olaplexu podobnimi izdelki?

Ker je Olaplex svetovna inovacija, ki resnično deluje, so ga posnemali številni drugi proizvajalci lasne kozmetike. Treba se je zavedati, da je bil Olaplex PRVI. V bistvu so skopirali idejo in pričeli s trženjem izdelkov za obnovo vezi v laseh, ki naj bi delovali enako kot Olaplex. Resnica je seveda drugačna. Le Olaplex ima patentirano učinkovino (bis-aminopropil diglikol dimaleata), ki dokazano združuje poškodovane vezi v laseh. Olaplexu podobni izdelki le začasno prikrijejo poškodbe las iz se ščasoma iz las tudi izperejo in ne formirajo novih vezi v lasni strukturi. Le en je original in le en je Olaplex. 

Preberi še: