olaplex1
V tem članku pišemo o samostojni negi las z Olaplexom v frizerskem salonu in o negi las z Olaplex No3 doma.  

Zavedajte se nečesa pomembnega! Olaplex ni namenjen temu, da lasem doda sijaj, mehkobo, vlago… čeprav  večina uporabnic opazi tudi izboljšanje sijaja in mehkobe po Olaplex tretmaju.  OLAPLEX POSKRBI ZA ZDRAVO IN OBNOVLJENO LASNO STRUKTURO BREZ POŠKODB. TOREJ OBNOVI TEMELJE LAS IN SE IZ LAS NE IZPIRA.

Stena in manjkajoči zidaki

Predstavljajte si steno zgrajeno iz opeke. V steni manjka 50% zidakov. Naloga in poslanstvo Olaplexa je, da zapolni/poveže praznine, kjer manjkajo zidaki, da ustvari nove vezi med obstoječimi zidaki in tukaj se njegovo poslanstvo konča. Če želite, da je ta stena še lepe barve, jo je potrebno še »ometati in zakitati«, zbrusiti, prepleskati in prav to naredi nadaljnja nega s kakovostnimi šamponi, regeneratorji, maskami in negovalnimi kremami. Še enkrat: OLAPLEX POSKRBI ZA ZDRAVO IN OBNOVLJENO LASNO STRUKTURO BREZ POŠKODB. 

Lasje niso bili nikoli barvani, kemično tretirani, likani ali kodrani

Če ste rjavolaska ali naravna blondinka, rdečelaska, nikoli barvana, si las ne likate ali ne kodrate, potem nekega »WOW« učinka ne bo. Enostavno in po pravici. Zakaj? Ker si ne poškodujete vezi v laseh tako pogosto, kot oseba, ki se redno barva, svetli, ravna ali kodra. Če so vaši lasje zdravi, boste po Olaplex negi občutili predvsem spremembo v sami lasni strukturi, morda bo las na otip močnejši, drugače bo padel, saj bo tistih nekaj polomljenih vezi Olaplex vseeno uspel povezati. Vse je odvisno od vrste las, saj vsaki lasje drugače odreagirajo na nego.
 

Olaplex in sijaj las

Večina uporabnic opazi boljši sijaj in mehkobo las po negi z Olaplexom. Olaplex vsebuje sestavine (olje mandlja in jojobe), ki lasem dodajajo sijaj, vendar to ni poglavitno poslanstvo Olaplexa. Poglavitni namen Olaplexa je vzpostavitev novih in povezava zlomljenih, uničenih disulfidnih vezi v laseh. To je edina naloga Olaplexa. Predstavljajte si globinsko delovanje Olaplexove formule. Vse se dogaja znotraj samega lasu. Pri barvanih laseh, še posebej pri blondinkah, je hitreje opaziti lesk in sijaj, saj kemični postopek svetljenja/barvanja polomi vezi v lasu, hkrati pa pusti las suh, pust, izčrpan in na izgled izrazito slamnat. Ko Olaplex v takšnih laseh poveže vezi, je seveda končni izgled veliko boljši.  

Trdi lasje

Olaplex ne povzroči trdih las. Nikoli. Medtem ko kombinacija Olaplex tretmaja s keratinsko nego lahko povzroči trše lase. Zakaj? Dejstvo je,  da je keratin kot material po svoji zasnovi trši. Keratinska nega je super, vendar se aplicira tako, da se jo »zapeče« v lase. Olaplex po drugi strani ne vsebuje keratina, in ne potrebuje toplotnega obdelovanja. Po Olaplex negi boste imeli kvečjemu mehkejše lase, nikoli in nikakor pa ne trdih las.

Slamnat izgled las

Po Olaplex negi nikoli! Če imate kljub dodanemu Olaplexu slamnat izgled las, potem morda vaš frizer ni uporabil dejanskega Olaplexa, temveč izdelek, »podoben« Olaplexu, ki sloni zgolj na proteinski osnovi, vam pa je rekel, da je uporabil Olaplex. Obstaja tudi možnost, da je pozabil dodati Olaplex (se zgodi), ali pa se je morda zapletel pri količinskem odmerjanju Olaplexa. Mogoče je uporabil slabo in nekakovostno kozmetiko za nego las, ki vsebuje veliko škodljivih in grobih sestavin. Vsekakor Olaplex ne povzroči slamnatega izgleda.


Olaplex med barvanjem in kot samostojna nega doma

Olaplex No1 je namenjen izključno frizerskim salonom. Frizer vam doda Olaplex med barvo, da prepreči poškodbe las, hkrati pa tudi prepreči, da bi kisik v razvijalcu, odvzel vlaknu vso vlago in maščobo. Olaplex No1 je namenjen temu, da lahko frizer hitreje in bolje doseže željene rezultate ter da stranka odide iz salona brez poškodovanih las. 
Olaplex No2 je prav tako namenjen frizerskim salonom, kot zaključni tretma po uporabi No1. Olaplex No2 še dodatno neguje in obnovi lase. Postori še tisto, kar No1 med barvanjem ni uspelo. 
Rezultat: Lasje ne bodo imeli slamnatega videza. Lasje bodo mehkejši in voljnejši. Še vedno pa jih boste z lahkoto oblikovali v željeno frizuro, saj Olaplex las ne obteži.  

Olaplex No3

Olaplex No3 je edini Olaplex izdelek za domačo uporabo. Z No3 je dana možnost, da tudi sami doma vzdržujete lase brez poškodb. Lahko služi kot predpriprava na barvanje v frizerskem salonu, ali pa preprostemu vzdrževanju oz. obnovi las doma. Priporočamo uporabo 1x tedensko. Na laseh ga lahko pustite čim dlje. Več časa kot deluje, boljši je rezultat. Preberi več o Olaplex No3 TUKAJ

MIT: Po dolgotrajni uporabi olaplexa je las uničen oz. po prenehanju uporabe olaplexa je las uničen

Ne! Po dolgotrajni ali kratkotrajni uporabi Olaplexa je las zdrav in brez poškodb. Besedo Olaplex lahko povežete le s ponovno zdravimi lasmi. V primeru, da enostavno prenehate z uporabo Olaplexa, ne bo nič drugače, kot če bi prenehali hoditi v fitnes. Januarja, besa polni zaobljub, maširate v fitnes, z zaobljubo, da boste celo leto pridno hodili na vadbe. Zdržite dva meseca, dobite nekaj mišic, pred poletjem pa obupate in ponovno s kavča gledate nadaljevanke. Mišice izginejo, kriv pa ni fitnes. Krivi ste sami in neobiskovanje fitnesa. Možnost vam je bila dana. In enako je z Olaplexom. Ko prenehate uporabljati Olaplex, bodo lasje med barvanjem, svetljenjem, kodranjem ali likanjem ponovno poškodovani, suhi in slamnati. Nič hitreje in nič bolj, kot ponavadi. Škoda bo enaka, kot je bila pred izumom Olaplexa. 

Uporabljajte kakovostne izdelke za nego las

Sijaju, lesku, mehkobi so namenjeni drugi izdelki na tržišču. Če želite lepe, zdrave in življenja polne lase se izognite trgovinski kozmetiki. Kot povsod drugod, tudi tukaj velja dejstvo: MALO DENARJA, MALO MUZIKE. Olaplex nego nadgradite z uporabo kakovostnih  šamponov, regeneratorjev, mask, krem, sprejev, ki ne vsebujejo sulfatov, parabenov, ftalatov, mineralnih olj... Izogibajte se tudi uporabi trgovinskih barv, saj so izjemno grobe in agresivne.