561eab1f1400002200c79f2d

Izpadanje las. Mogoče je vzrok v mastnem lasišču?!

Imate mastne, poškodovane, tanke ali redke lase? Mogoče je vzrok v nezdravem lasišču? Na lasišču se nabira maščoba, ki jo imenujemo SEBUM in lahko v kombinaciji z izdelki za nego las povzroča nabiranje maščobe ob koreninah lasnega vlakna. Ko se lasna korenina polni z maščobo, jo prične ta zapora dušiti, kar onemogoča zdrav razvoj lasnega vlakna. Če imate mastne lase je najbolje, da uporabite izdelke, ki dobro očistijo lasišče in preprečujejo kopičenje SEBUMA na lasišču in v lasni korenini. Tako ustvarite pogoje za zdravo rast las. Ne pozabite! Osnova za lepe in zdrave lase je zdravo lasišče. 

Dejavniki zaradi katerih izpadajo lasje

Dnevno z glave izpade od 70 do 120 las. Pri zdravm človeku se izpadli lasje nadomestijo z novimi, zato imamo vedno enako goste lase. Če imate občutek, da vam lasje prekomerno izpadajo potem razmislite o naslednjih razlogih. Prekomerno izpadanje las lahko nastopi tudi zaradi nenadnega stresa (smrt v družini, razmere v službi, medsebojni odnosi), nosečnosti, bolezni (lupus, luskavica, dermatitis, vnetna obolenja), delovanja ščitnice, hormonskih sprememb, pretiranega umivanja in barvanja, menjave letnih časov (pomladi, jeseni), slabokrvnosti. 

Prehrana

Zdravje vaših las je zelo odvisno tudi od prehrane. Mastno lasišče lahko povzroča tudi prehrana in prekomerna telesna teža. Izogibajte se mastni, sladki, z ogljikovimi hidrati bogati hrani. Naj vaša prehrana vsebuje dovolj vitaminov in mineralov. Če so vaši lasje krhki, brez sijaja ali vam čezmerno izpadajo, je mogoče čas, da spremenite svoje prehrambne navade. To ne bo koristilo le vašim lasem, ampak tudi splošnemu počutju.

Vitamini, ki preprečujejo izpadanje las

Tudi vitamini so zelo pomembni za zdrav videz las. Uživajte živila, ki so bogata z vitaminom B (žita in žitni izdelki, soja, sadje, kvas, stročnice, krompir, jajčni rumenjak, arašidi, oreščki, mleko, večina zelenjave, ribe, meso – pusta svinjina…). Vitamin A najdemo v korenju, paradižniku, špinači, peteršilju, solati, ribjem olju, zelju, brokoliju in špinači. Vitamin E v oreščkih in oljih. Vitamin H (biotin) v mleku, žitih in kvasu, vitamin B 12 pa v neoluščenem rižu, oreščkih in jajcih. Vitamini poskrbijo tudi, da so lasje prožni in se ne lomijo.

Plešavost

Za pretirano izpadanje las oz. plešavost je lahko kriva genska predispozicija ali pa jo je povzročila boleze ali zdravilo. Doleti lahko praktično vsakogar. Ker estrogen ohranja lasne mešičke, je plešavosti pri ženskah občutno manj kot pri moških. Nekateri se z izgubo las ne obremenjujejo in je ne zdravijo, niti je ne prikrivajo. Spet drugi izberejo drugačen stil pričeske, pričnejo z uporabo lasnih vložkov ali nosijo pokrivala. Pri plešavosti gre za izgubo lasnih mešičkov, kar pomeni, da lasje nimajo več korenine iz katere bi izraščali. Vsekakor vam priporočamo, da obiščete dermatologa in se z njim pogovorite, kako se boriti proti plešavosti. 

Naša rešitev proti izpadanju las

Pri Alterni smo razvili posebno linijo, ki se bojuje proti izpadanju las in hkrati pospešuje rast las. Caviar Clinical linija vsebuje štiri izdelke ustvarjene tako, da se bojujejo proti izpadanju las zaradi mastnega lasišča. Preprečujejo nabiranje SEBUMA ob koreninah las in hkrati hkranijo lasno korenino. Glavne sestavine linije Caviar Clinical so biotin, pepermintovo olje, izvlečki koprive, sončnice in rdeče detelje, kaviar kompleks, cink in aminokisline. Vsi izdelki so tudi brez sulfatov, ftalatov, mineralnih olj in parabenov. Če je vaše lasišče mastno, lasje pa so vedno bolj redki in tanki, potem vam priporočamo sočasno in redno uporabo vseh štirih izdelkov iz linije Caviar Clinical vsaj 3 mesece. Več o omenjenih izdelkih pa si lahko preberete TUKAJ